Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aptauja: Latvijā 62% iedzīvotāju vēlētos veikt remontu mājoklī

Vairāk nekā puse jeb 62% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu mājās vai kādā no mājokļa telpām nepieciešams remonts, un viņi ir gatavi ķerties pie uzlabojumiem, liecina Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA pētījums par Latvijas iedzīvotāju dzīves apstākļiem un māju sajūtu.

Tāpat puse aptaujāto iedzīvotāju vienmēr plāno un veic pārmaiņas mājās.

Kā liecina aptaujas dati, 45% aptaujāto labprātāk uzreiz veiktu vērienīgu remontu, nevis nodotos sīkiem uzlabojumiem, bet 41% respondentu atzīst, ka viņiem patīk regulāri veikt pārmaiņas mājās. Kā noskaidrots aptaujā, Latvijas iedzīvotāji savu sapņu dzīvesvietu raksturo kā modernu māju ar plašiem logiem, lielu dīvānu, iebūvēto skapi, atsevišķu ēdamistabas zonu un virtuves salu.

Savukārt IKEA dizaineri pēc iedzīvotāju mājokļu izpētes secinājuši, ka mantu glabāšanas risinājumi, biežāka tekstila izstrādājumu izmantošana un pārdomāts apgaismojums būtiski uzlabotu Latvijas iedzīvotāju mājvietas. Kā noskaidroja IKEA dizaineri, teju divas trešdaļas iedzīvotāju piekrīt, ka viņu mājās nepieciešamas pārmaiņas, un ir gatavi atvadīties no spilgtajām, rakstainajām tapetēm un brūnajām mēbelēm, kas patlaban sastopamas vairākos mājokļos Latvijā.

IKEA dizaineri noskaidrojuši, ka mūsdienu interjers kļūst tuvāks skandināvu stilam: telpās sienas nereti ir krāsotas gaišos toņos - pārsvarā gaiši pelēkā krāsā vai smilškrāsā, - un izmantoti dabiski materiāli, galvenokārt koks. Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji izvēlas arī spilgtas krāsas, izvēloties rakstainas tapetes, košu sienu krāsojumu vai flīzes.

Aptauju Dzīve mājās pēc IKEA pasūtījuma Latvijā un Lietuvā veica tirgus izpētes uzņēmums "RAIT" 2018.gada jūlijā, kopumā aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka IKEA jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1943.gadā Zviedrijā piedāvā dizaina un mājokļa labiekārtošanas preces. Patlaban pasaulē ir 415 IKEA veikali 49 valstīs, bet Latvijā pirmais IKEA veikals vēra durvis pērn vasaras beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas