Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Šogad fiksētais rezultāts par to, cik cilvēku uzskata sevi par veģetāriešiem, ir zemākais novērojumu vēsturē. Līdz šim zemākais rādītājs bija 4%, kas fiksēts četras reizes pēdējo 18 gadu laikā

Aptauja: Veģetāriešu īpatsvars Latvijā samazinājies līdz zemākajam līmenim šajā tūkstošgadē

Par veģetāriešiem sevi uzstata 3% Latvijas iedzīvotāju, kas ir zemākais rādītājs šajā tūkstošgadē, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Septembrī iedzīvotājiem tika lūgts izteikt savu attieksmi pret apgalvojumu "Esmu veģetārietis". Absolūts vairākums jeb 94% aptaujāto apgalvojumam nepiekrita, savukārt tam piekrita tikai 3% iedzīvotāju. Vēl 2% iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Šogad fiksētais rezultāts par to, cik cilvēku uzskata sevi par veģetāriešiem, ir zemākais novērojumu vēsturē. Līdz šim zemākais rādītājs bija 4%, kas fiksēts četras reizes pēdējo 18 gadu laikā.

Augstākais iedzīvotāju, kas sevi uzskata par veģetāriešiem, īpatsvars fiksēts 2000.gadā, kad sevi par veģetārieti uzskatīja katrs desmitais iedzīvotājs.

Top komentāri

Ezis
E
Diez vai līķu ēšana veicina racionālo domāšanu. Tik mazs skaits veģetāriešu tikai apliecina mūsu sabiedrības zemo intelektuālo līmeni. Diemžēl ir pārāk maz pieejamās informācijas par pozitīvo jogas, veģetārisma, meditācijas ietekmi uz indivīda un līdz ar to arī sabiedrības attīstību. Bez tam, patiesa joga un meditācija nav iespējama, ēdot līķus...
psihiatre
p
Veģetārisms, vegānisms un citi extrēmi ēšanas režīmi zināmā mērā ir tāda pati radikalizācijas izpausme kā, piemēram, apmātība ar reliģiju. Pamatā tie ir cilvēki, kam ir problēmas ar racionālo domāšanu un kuri nespēj gūt psiholoģisku piepildījumu un gandarījumu ikdienā. Šādā veidā viņi rada sev ilūziju, ka gūst kādus panākumus un dzīve nav galīgi ārpus viņu kontroles.
veģetārietis
v
Neēdu gaļu, un man ir patiešām vienaldzīgs tas, ko ēd apkārtējie. Gribi ēst gaļu, ēd, tikai uzbāzīgi nepiedāvā to man. Tikai nesaprotu - kāpēc tādi mīti par gaļas neēšanu? Es nevienam gaļas ēdājam neuzbāžos, sagaidu to pašu attieksmi pret sevi. Tomēr, vienīgais, uz ko aicinu katru - nepirkt "mistiskos cīsiņus" veikalos, kaut kādus "chicken nugets" pusfabrikātus u.t.t. Burgera pasūtīšana Mcdonaldā neskaitās kā gaļas ēšana. Ja ēd gaļu, izvēlies normālu produktu. Vai vispār - ēd vairāk zivis, tās tāpat ir veselīgākas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas