Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ar Ss.lv līdzīpašnieku Līni saistītiem uzņēmumiem piemēroti nodrošinājumi

Piemēroti nodrošinājumi pieciem uzņēmumiem, kuros viens no līdzīpašniekiem ir sludinājumu portāla Ss.lv līdzīpašnieks Juris Līnis, liecina Firmas.lv informācija. Kā nodrošinājums ir piemēroti aizliegumi atsavināt kapitāla daļas, mainīt kapitāldaļu nominālvērtību un veikt darbības, kas samazina Līnim piederošo daļu vērtību, kā arī aizliegums reģistrēt komercķīlas uzņēmumiem SIA Internet un SIA SS, kuri saistīti ar sludinājumu portālu Ss.lv darbību, kā arī uzņēmumiem SIA Enio, SIA Multisistēma Rīga un SIA Octa. Visus šos nodrošinājumus 15.augustā piemērojusi zvērināta tiesu izpildītāja Aiga Augustova.

Līnim pieder 50% kapitāla daļu uzņēmumos Internet, SS, Octa un Multisistēma Rīga un 10% kapitāldaļu uzņēmumā Enio.

Vēl Līnim pastarpināti caur uzņēmumu Octa pieder kapitāldaļas SIA Loču nams, kurā 50% kapitāldaļu īpašniece ir Octa un SIA Skrūves visiem, kuras 66,67% kapitāldaļu īpašniece ir Octa. Šiem uzņēmumiem nodrošinājumi nav piemēroti.

Uzņēmumiem Internet, SS un Enio viens no pamatdarbības veidiem ir interneta portālu darbība. Enio nodarbojas arī ar datoru un perifēro iekārtu remontu. Multisistēma Rīga nodarbojas ar datoru un programmatūras mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, bet Oct" izīrē un pārvalda savu vai nomāto nekustamo īpašumu.

Internet šis ir jau otrais aktuālais nodrošinājums, jo iepriekš 4.augustā uzņēmumam jau piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai. Pārējiem uzņēmumiem šis ir vienīgais piemērotais nodrošinājums.

Kā ziņots, auditorkompānija PricewaterhouseCoopers (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju PricewaterhouseCoopers Legal (PwC Legal) būs mediators strīdā starp Ss.lv un VID, aģentūrai LETA pavēstīja PwC mārketinga un komunikācijas vadītāja Evija Baula.

Viņa informēja, ka ceturtdien, 10.augustā, PwC kopā ar zvērinātu advokātu biroju PwC Legal ir piekritis kļūt par mediācijas partneri strīdā starp VID un SIA SS. Mediācijas mērķis būs panākt mierizlīgumu un nodrošināt abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Vēl pirms PwC paziņojuma VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūrai LETA sacīja, ka VID ir iepazinies ar publiskajā telpā izskanējušo informāciju par uzņēmuma Internet vēlmi risināt konfliktu mediācijas ceļā, lūdzot palīdzību kādai auditorfirmai, un norādīja, ka VID vienmēr ir bijis un būs atvērts komunikācijai.

Jau vēstīts, ka pēc VID pieprasījuma Ss.lv domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla Ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar Ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma Internet saimniecisko darbību. Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par Internet saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID vadītāja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma norādījusi, ka nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā Ss.lv varētu būt līdz 50 miljoniem eiro.

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
tā kā vid apturēja ss.lv darbību un veic visas augstāk minētās darbības, nesagaidot tiesas lēmumu, es ļoti ceru, ka ss vidu reāli izdrāzīs starptautiskajā tiesā un pārcels uzņēmumu ārpus latvijas. un tiem kas nezin - vid ss vienkārši atriebās, jo ss bija iesniedzis prasību tiesā par to, vai vid pieprasītās informācijas apjoms ir samērīgs. un vid, nesagaidot tiesas lēmumu, sodīja nodokļu maksātājus, kas vienkārši vēlējās iet jebkurā tiesiskā valstī likumīgu un loģisku ceļu.
Valsts karš pret iedzīvotājiem!
V
Rezultāts ir paredzams. Valsts uzvar, uzņēmumi tiek likvidēti, iedzīvotāji aizbrauc!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas