Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar aculiecinieku palīdzību izdodas aizturēt autovadītāju 5,5 promiļu reibumā

Ķekavas novadā policistiem pēc aculiecinieku sniegtās informācijas izdevies aizturēt autovadītāju, pēc kura braukšanas manieres radies iespaids, ka viņš ir pamatīgā alkohola reibumā. Pēc vīrieša aizturēšanas konstatēts, ka viņa izelpā ir 5,5 promiles alkohola, vēsta Valsts policija.

Reaģējot uz aculiecinieka izsaukumu un pateicoties aculiecinieku sadarbībai ar policiju, Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektoriem izdevās sadzērušos Volvo vadītāju aizturēt. Veicot pārbaudi, policisti konstatēja, ka 35 gadus vecais šoferis sēdies pie spēkrata stūres bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un lielā reibumā – pēc otrā pūtiena izelpā konstatētas 5,5 promiles.

Netālu no policistiem norādītās norādītās dzērājšofera atrašanās vietas ceļa malā stāvēja divas personas, kuras, ieraugot ceļu policistus, pievērsa uzmanību mājot. Policisti no viņiem noskaidroja, ka viņi bija ziņojuši par iespējami bīstamu autovadītāju. Personas norādīja, ka minētais spēkrata vadītājs radījis aizdomas, jo nav spējis novaldīt transportlīdzekli un nobraukt taisni pa savu braukšanas joslu, iebraucot pretējā joslā. Tāpat jāpiemin, ka pa ceļam šī spēkrata vadītājs arī piestājis pie kāda veikala, no kura streipuļojot iznācis ārā ar grādīgo dziru un iesēdies savā mašīnā. Pēc šī novērojuma aculiecinieki nekavējoties zvanīja policijai, bet Volvo un iespējamo dzērājšoferi līdz pat policijas ierašanās brīdim neizlaida no sava redzesloka.

Neilgi pēc tam Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem izdevās šoferi aizturēt un, veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka 1983. gadā dzimušajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, apstiprinājās aculiecinieku bažas – 35 gadus vecais šoferis pie stūres sēdies pamatīgā alkohola reibumā. Viņa izelpā pēc pirmā pūtiena tika konstatētas 3,33 promiles, savukārt atkārtotā testā reibums izrādījās vēl krietni lielāks – 5,5 promiles.

Par šādu bezatbildīgu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpēju un sadarbojās ar policiju – šāda rīcība palīdz likumsargiem gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Sekas bezatbildīgā vadītāja rīcībai varēja būt traģiskas un šoreiz, pateicoties cilvēku ziņošanai, iespējams novērsta kārtējā nelaime.

Tomēr jāpiemin fakts, ka policija diemžēl ik dienu aiztur kādu autovadītāju, kurš apzināti sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Šajās brīvdienās noticis arī kāds traģisks negadījums – sestdien, 13.oktobrī, Saulkrastu novadā, uz autoceļa Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži), notika ceļu satiksmes negadījums, kurā kāds 1974.gadā dzimis Mercedes Benz spēkrata vadītājs uzbrauca velosipēdistam, kurš notikuma vietā gāja bojā. Šis automašīnas vadītājs bija sēdies pie stūres 2,86 promiļu reibumā un braucis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess.

Alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas – Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie sava transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā,

Tāpat iedzīvotāji aicināti nebūt vienaldzīgi un situācijās, kad rodas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Top komentāri

Vilis
V
bet pie mums LV tas ir normāli: Te liela daļa auto un citu transporta līdzekļu vadītāju brauc ne pēc CSN noteikumiem, bet kā Krievijā: ''Po poņatijam''.....
Smīns
S
Tad jau Ginesa rekords?!
xio
x
Interesanti būtu sekot Lilastes traģēdijas attīstībai, kur dzērājs bez tiesībām sabrauca velosipēdistu. Tikai bail, ka uzradīsies kāds advokāts Saulvedis, kas visu "sakārtos", vai Limbažu tiesnesis, kurš - par attiecīgu samaksu - pamanīs "prātam neaptveramus procedūras pārkāpumus", kā jau tas parasts mūsu tiesiskuma veiksmes stāstā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas