Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar interesantiem un savdabīgiem plakātiem piketā atbalsta bēgļu uzņemšanu Latvijā

Pirmdien, 24.augustā, iepretim Kultūras ministrijas ēkai aizvadīts pikets par cilvēcīgu attieksmi pret bēgļiem. Organizatori piketu izvēlējušies rīkot šajā vietā, jo tieši Nacionālās apvienības (NA) pārstāvju vadītā Kultūras ministrija "ir atbildīga par integrācijas politikas izstrādi".

Piketā pulcējās daži desmiti cilvēku, rokās turot visai oriģinālus plakātus - tos aplūko fotogalerijā!

Piketā paust pretēju viedokli bija ieradušies arī aptuveni desmit cilvēki, no kuriem daļa ir biedrības Antiglobālisti pārstāvji. Biedrības vadītājs Andris Orols sarunā ar TV3 ziņām pauda, ka neatbalsta bēgļu uzņemšanas finansēšanu no valsts budžeta un raidīja pārmetumus pretējā viedokļa paudējiem - piketa par cilvēcīgu attieksmi pret bēgļiem - dalībniekiem, norādot, ka "ja viņi grib, var bēgļus uzņemt pie sevis privāti".

Kā ziņots, valdība šovasar vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus.

Saskaņā ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) nesen pausto pirmos no 250 bēgļiem Latvija varētu uzņemt šogad ziemā.

Pagaidām nav precīzi zināms, kuras valsts iedzīvotājus Latvija uzņems, taču tie varētu būt Afganistānas, Irākas, Sīrijas un atsevišķu Āfrikas valstu pilsoņi.

Iekšlietu ministrs atzinis, ka Latvija ir ieinteresēta uzņemt bēgļu ģimenes - vecākus ar bērniem, nevis atsevišķus bēgļus.

Patvērumu Latvijā kopš 1998.gada lūguši 1592 ārzemnieki. Šajā laikā bēgļa statuss piešķirts 65 personām, bet alternatīvais statuss noteikts 137 ārzemniekiem.

Jau ziņots, ka 4.augustā pie valdības ēkas notika NA atbalstīts pikets pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. To apmeklēja vairāki simti cilvēku, tostarp arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas