Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ar nacionāliem simboliem rotātās skrejlapās aicina balsot par krievu valodu

Pirmdien un otrdien jelgavnieku pastkastītēs nonākušas skrejlapas, kurās redzami Latvijas nacionālie simboli un aicinājums referenduma dienā balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu, ziņo zz.lv.

Vairāki jelgavnieki otdien vērsās Zemgales Ziņu redakcijā, paužot sašutumu par reklāmas lapiņām ar uzrunām "Atbalsti valsti!", "Referendumā balso "par"" un valsts simboliem – karogu, valsts kontūru, ģerboni, stilizēto Brīvības pieminekli. Kā autors uzrunām tiek minēta Latvijas Patriotisma iniciatīva. Iedzīvotāji uzskata, ka šāds skrejlapas var maldināt pilsoņus, jo nacionālie simboli liks domāt, ka tautas nobalsošanas biļetenos jāatķeksē "par".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvis Andris Vitenburgs zz.lv paskaidroja, ka birojs pašlaik nekontrolē politisko organizāciju tēriņus politiskajām reklāmām un aģitācijai, jo ierobežojumi attiecināmi tikai uz priekšvēlēšanu laiku. Tas attiecināms arī uz tā sauktajām "trešajām personām" - arī tās pirmsreferenduma laikā var aicināt balsot "par" vai "pret".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas