Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārēju iejaukšanos maksātnespējas administratoru rindā neatklāj, bet bijuši tehniski traucējumi

Kompetento iestāžu veiktajās pārbaudēs nav atklāta ārēja iejaukšanās Maksātnespējas kontroles dienesta (MKD) uzturētajā administratoru pretendentu rindā, aģentūrai LETA atklāja MKD pārstāve Naira Afimova.

Viņa norādīja, ka anomālijas rindā, kas tika novērotas jūnija sākumā, saistītas ar tehniskiem traucējumiem sistēmas funkcionalitātē, kas patlaban ir novērsti. MKD arī ir veicis iekšējo izmeklēšanu attiecībā uz konstatēto traucējumu rašanās iemesliem, kā rezultātā atbildīgā persona ir disciplināri sodīta.

Afimova apgalvoja, ka MKD ir izstrādājis turpmāko rīcības plānu un veicis nepieciešamās darbības administratoru pretendentu rindas darbības traucējumu nekavējošai konstatēšanai un paziņošanai kompetentajām iestādēm.

LETA jau ziņoja, ka pāris dienas pirms savas nāves advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus bija pieteicies administratoru pretendentu rindā un it kā pēc nejaušības principa iekļauts tajā tieši blakus divām savām biroja darbiniecēm.

Par notikušo faktu MKD vērsās Valsts policijā un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā Cert.lv ar lūgumu izvērtēt, vai nav notikusi ārēja maksātnespējas administratoru pretendentu rindas darbības ietekmēšana.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka "konkrētais gadījums ir jāpārbauda ļoti rūpīgi, lai tādi vairs neatkārtotos".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas