Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī ministri pārrunā Kanādas uzņēmuma plānus meklēt vērtīgus izrakteņus Latvijā

Jau vēstīts, ka šonedēļ Ministru kabinets aiz slēgtām durvīm ļāva ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) Latvijas valdības vārdā parakstīt nodomu protokolu ar Kanādas uzņēmumu Ginguro Exploration Inc par iespējamo derīgo izrakteņu izpēti Kurzemē.
Temats par derīgo izrakteņu plānotajiem meklējumiem Latvijas teritorijā, ko ar valdības akceptēto nodomu protokolu plāno veikt Kanādas uzņēmums Ginguro Exploration Inc, pieminēts arī Latvijas un Kanādas ārlietu ministru tikšanās laikā Rīgā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) žurnālistiem pastāstīja, ka savam kolēģim darījis zināmu par valdībā šonedēļ doto akceptu nodomu protokola parakstīšanai ar Kanādas uzņēmumu par iespējamo derīgo izrakteņu izpēti Kurzemē.

Tiesa, ministri sīkāk šo tēmu piektdien nav iztirzājuši, jo galvenā vērība veltīta Krievijas ekspansijas mazināšanai Ukrainā, iespējamām sankcijām un Baltijas reģiona drošības aspektiem.

Ģeologiem ir aizdomas, ka Latvijā iespējamas ļoti vērtīgas niķeļa atradnes, kuru izpēti apņēmies veikt Kanādas uzņēmums Ginguro Exploration Inc. Bijušais žurnālists, ekspolitiķis Edvīns Inkēns intervijā žurnālam Klubs atklāj aizkulises, kā radusies šāda ideja un kā tās aizstāvēšanā iesaistījies Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Mūsu vēstnieks Kanādā Juris Audariņš zvana un saka: "Edvīn, prezidents brauks uz Kanādu. Vai tu varētu kaut kā palīdzēt, lai viņš aiziet uz vienu firmu?" Es saku: "Juri, tā nemēdz būt, prezidenti nestaigā uz firmām, tas izskatīsies kā viena uzņēmuma lobēšana un ir pretrunā ar jebkuru protokolu. Ir jābūt izcilam iemeslam."," par vairāk nekā pusgadu seniem notikumiem stāsta Inkēns, kurš vēlāk ar lūgumu tikties ar uzņēmuma pārstāvjiem devies pie prezidenta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas