Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Arī pērn zagtāko auto topa virsotnē Volkswagen un Audi

2014.gadā visbiežāk zagtas Volkswagen, Audi un Toyota automašīnas, liecina uzņēmuma Autonams apkopotā informācija.Visbiežāk zagtie modeļi ir Volkswagen Golf, Volkswagen Transporter un Volkswagen Passat.

Auto zādzību skaits pērn pieaudzis un aizdzīti spēkrati kopumā 6,98 miljonu eiro vērtībā. Pēc Autonams apkopotajiem datiem, visbiežāk zog tās automašīnas, kam ir plašs noieta tirgus un tās rezerves daļām ir liels pieprasījums, līdz ar to šo produktu ir viegli realizēt tālāk melnajā tirgū.

Salīdzinot ar 2013.gadu, saraksta pirmās divas vietas ir saglabājušās nemainīgas – jau otro gadu pēc kārtas visbiežāk zagtas Volkswagen un Audi automašīnas. Volkswagen markas zagto auto skaits pērn palielinājies par nepilniem 4%, bet Audi markas auto zagļu interesi samazinājis par 11%, apkopojis Autonams. Gandrīz uz pusi palielinoties zādzību skaitam, saraksta trešajā vietā ierindojušies Toyota markas automobiļi. Pērn šīs markas auto bijuši piektajā vietā zagto auto topā.

Kopumā 2014.gadā nozagtas 846 automašīnas, kuru kopējā vērtība sasniedz 6 981 500 eiro. Lai arī, salīdzinot ar 2013.gadu, zagto automašīnu skaits pērn ir tikai nedaudz palielinājies, šogad šī tendence var arī būtiski mainīties un pieaugt, uzskata Autonams.

Autonams jau 20 gadus piedāvā auto aizsardzības, GPS uzraudzības un autogāzes risinājumus. Autonama speciālisti kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā aprīkojuši vairāk nekā 78 500 automašīnas. Uzņēmumam ir ilgstoša sadarbība ar Valsts policiju, un visi marķētie transportlīdzekļi tiek reģistrēti policijas datubāzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas