Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Arī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā lietu izskatīšana pagaidām nenotiks

Arī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā līdz turpmākajam rīkojumam netiks izskatītas lietas, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tāpat klātienē netiks apkalpoti tiesas apmeklētāji. Dokumentu apriti tiesas kanceleja nodrošinās elektroniski vai ar Latvijas Pasta starpniecību.

Savukārt lielākajā Rīgas tiesu apgabala rajona līmeņa tiesā - Vidzemes priekšpilsētas tiesā - pirmdien, 16.martā, notiks sanāksme, kurā lems, kā turpmāk organizēt tiesas darbu. Patlaban esot pāragri prognozēt, vai tiesa varētu izšķirties lietas uz laiku neskatīt, aģentūrai LETA uzsvēra tiesā.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Administratīvā apgabaltiesa ir apņēmusies pārcelt visas tiesas sēdes, kas nozīmētas laika posmā līdz 14.aprīlim.

Tomēr tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir paziņojis, ka ārkārtējās situācijas izsludināšana Latvijā nevar būt pamats tiesu darba paralizēšanai.

Bordāns ir vērsis tiesu priekšsēdētāju uzmanību, ka valsts un pašvaldību iestādēm, tostarp tiesām, ir noteikts pienākums izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Bordāns norādījis, ka Ministru kabineta rīkojums nav pamats iestādes funkciju izpildes pilnīgai vai daļējai apturēšanai, bet gan ļauj pakalpojumus sniegt attālināti. "Nevajadzētu šo ārkārtas situāciju uztvert kā iemeslu darba paralizēšanai, it sevišķi tādu pakalpojumu sniegšanā, kuri ir vitāli svarīgi īpaši šobrīd - uzņēmējdarbības veicināšanai - un tos nav iespējams sniegt attālināti," uzsvēris ministrs.

Saskaņā ar likumu Par tiesu varu tiesas priekšsēdētājs atbild par tiesas darba organizāciju, par lietu un citu pienākumu sadali starp tiesnešiem un tiesas funkciju īstenošanu kopumā. Bordāns neizslēdz iespēju, ka ārkārtas situācija ir radījusi lielu satraukumu un spriedzi tiesu kolektīvos, tomēr aicina pieņemt saprātīgus lēmumus, kas objektīvi ir atbilstoši konkrētajiem apstākļiem.

Tāpat ziņots, ka saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs spēkā līdz šā gada 14.aprīlim.

Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināta 17 cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas