Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arī sestdien trešdaļa atklāto Covid-19 gadījumu reģistrēti Rīgā

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 127 no 376 jaunajiem ar Covid-19 inficētajiem un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 3099 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Daugavpilī ir 19 jauni Covid-19 gadījumi, Olaines novadā - 16, Līvānu novadā - 14, Aizputes un Krāslavas novados - pa 12, Saldus novadā - 11, Alūksnes un Jūrmalas - pa deviņiem, Balvu novadā un Jelgavā - pa astoņiem, Liepājā un Talsu novadā - pa septiņiem, Ventspilī - seši, Madonas un Rēzeknes novados pa pieciem. Pārējos novados jauno gadījumu skaits zemāks par pieciem.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 3099, Daugavpilī - 476, Liepājā -315, Jūrmalā - 279, Balvu novadā - 264, Jelgavā - 254, Gulbenes novadā - 223, Olaines novadā - 186, Rēzeknē - 167 un Saldus novadā - 142.

Alsungas novads ir vienīgais, kurā pēdējo 14 dienu laikā nav slimo, bet 12 novados - Baltinavas, Durbes, Ērgļu, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Nīcas, Pārgaujas, Pāvilostas, Skrīveru, Vārkavas un Zilupes - slimo skaits ir no viena līdz pieciem.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2020.gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 496,9 gadījumi.

43 pašvaldībā šis rādītājs ir augstāks, tostarp 18 tiek pārsniegts par 50%.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, visaugstākais Balvu, Aizputes, Varakļānu, Amatas, Gulbenes, Kokneses, Mazsalacas, Ādažu, Līvānu un Olaines novados.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Kā ziņots, sestdien Latvijā atklāti 376 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas