Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ārkārtējās situācijas laikā pasi ar beigušos derīguma termiņu varēs izmantot personas identificēšanai

Ārkārtējās situācijas laikā pasi ar beigušos derīguma termiņu varēs izmantot personas identificēšanai, paredz Saeimas šodien apstiprinātie valdības lēmuma par ārkārtējās situācijas izsludināšanu grozījumi.

Turpmāk, ja Latvijā izsniegtam personu apliecinošam dokumentam ir beidzies derīguma termiņš, tad šis dokuments joprojām ir izmantojams personas identificēšanai ārkārtējās situācijas laikā. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks vai viņa pilnvarota amatpersona gan varēs izdarīt izņēmumus attiecībā uz personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu, ja to prasa neatliekama vajadzība.

Tāpat paredzēts, ka ārzemnieki, kuri Latvijā uzturējās likumīgi līdz 13.martam un kuru likumīgās uzturēšanās termiņš beidzies pēc minētā datuma, var turpināt uzturēties Latvijā ārkārtējās situācijas laikā, nenoformējot jaunu uzturēšanās atļauju vai nesaņemot vīzu un saglabājot tiesības uz nodarbinātību, ja tādas ir noteiktas ar minētajiem dokumentiem.

Ārzemniekiem, kuri vēlas turpināt uzturēties Latvijā ar uzturēšanās atļauju, dokumenti atļaujas pieprasīšanai vai reģistrēšanai jāiesniedz elektroniski, apstiprinot pieteikumu un pievienotos dokumentus ar drošu elektronisko parakstu vai nosūtot pa pastu.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. 

Virkne valsts pārvaldes iestāžu arī pārtraukušas sniegt pakalpojumus klātienē.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde iepriekš informējusi, ka klienti ignorējuši 14 dienu karantīnu pēc atgriešanās no vīrusa skartajām valstīm, tāpēc pārvalde pārtrauks uzturēšanās atļauju un vīzu pieteikumu pakalpojumu sniegšanu klātienē.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī konstatēta vēl 25 cilvēkiem, tādējādi kopumā Latvijā ar šo slimību inficēti 111 pacienti. Saslimšana ar Covid-19 konstatēta visā Latvijas teritorijā. Visvairāk saslimušo reģistrēts Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas