Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ārvalstu investori: Finanšu uzraudzības sistēma nedrīkst apgrūtināt ārvalstu investīciju piesaisti

Latvijā ir jāturpina pilnveidot finanšu uzraudzības sistēmu, lai tās darbība neapgrūtinātu ārvalstu investīciju piesaisti, nostājas dokumentā par makroekonomikas politikas jautājumiem uzsver Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL).

Dokumentā ĀIPL pauž atzinīgus vārdus par valdības īstenoto krīzes vadību Covid-19 pandēmijā, jo tā ļāva izvairīties no plašas epidēmijas izplatības Latvijā, tādējādi būtiski samazinot krituma apmēru ekonomikā. Padome izceļ valdības spēju īstenot nozīmīgas reformas izglītības sistēmā un administratīvi teritoriālo reformu.

Tajā pašā laikā padomē uzsver, ka reformu temps ir jāsaglabā. "Sarežģītie apstākļi uzliek pastiprinātu atbildību par izsvērtas un tālredzīgas makroekonomiskās politikas īstenošanu, lai izvairītos no paliekošām sekām sabiedrībā un izmantotu radušās izdevības pēckrīzes posmam. Covid-19 paātrinās noteiktas tendences, kas paver jaunas iespējas un izaicinājumus valstīm konkurences cīņā. Šķiet, ka Latvija līdzšinējo krīzes posmu ir spējusi novadīt ļoti veiksmīgi, taču ne mazāk izaicinājumu vēl ir priekšā," atzīst ĀIPL.

Vienlaikus ārvalstu investori pievēršas finanšu sistēmas uzraudzības jautājumiem - ĀIPL norāda, ka Latvija pierādījusi spēju mobilizēties svarīgu mērķu sasniegšanai, ko pierādīja izvairīšanās no nonākšanas Finanšu darījuma darba grupas (FATF) tā dēvētajā "pelēkajā sarakstā".

"Ieviestie pasākumi ir piespieduši finanšu sektoru sakārtoties un uzlabot caurskatāmību, tostarp arī uzņēmējdarbībā. Taču vairāki pēdējo gadu laikā ieviestie nosacījumi uzņēmējdarbībai kļuvuši par jaunu slogu, nereti nesamērīgu," secina ĀIPL.

Šī iemesla dēļ, ārvalstu investoru ieskatā, ir svarīgi turpināt darbu pie finanšu sistēmas uzraudzības efektivitātes, kas veicinātu uzņēmējdarbības konkurētspēju. "Uzraudzības sistēmu ir jāturpina pilnveidot tā, lai tās darbība neapgrūtinātu ārvalstu investīciju piesaisti," rosina ĀIPL.

ĀIPL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā, Francijas Ārējās tirdzniecības konsultantu padome un Rīgas Ekonomikas augstskola. Padomes mērķis ir uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi un konkurētspēju ārvalstu investīciju piesaistē, izmantojot biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas