Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Astronomiskā pavasara sākums atgādinās ziemu

Sestdien tūlīt pēc pusnakts plkst. 0:45 iestāsies astronomiskais pavasaris, turpmāk jau diena būs garāka nekā nakts. Tomēr astronomiskais pavasaris nāks ar laika apstākļiem, kas mums vēlreiz liks atcerēties ziemu – sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zona, un lietu nomainīs sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Ar brāzmainiem ziemeļu vējiem mūsu reģionā ieplūdīs arī daudz vēsākas gaisa masas, līdz ar to daudzviet gaidāma arī nelielas sniega segas izveidošanās. Turklāt sniegs un slapjš sniegs gaidāms arī nākamās nedēļas sākumā un vidū. Darba nedēļas sākumā saglabāsies arī brāzmaini vēji, pirmdien jūras piekrastē rietumu puses vējš brāzmās sasniegs pat 19 m/s. Uz ceļiem šādos apstākļos atkal veidosies apledojums.

Gaisa temperatūra naktīs nebūs zemāka kā šajā nedēļā, kad anticiklona apstākļos termometra stabiņš katru naktī noslīdēja līdz -4...-7 grādiem, arī vēsākajās šī perioda naktīs – naktīs uz svētdienu un pirmdienu – termometra stabiņš noslīdēs līdz -2...-8 grādu atzīmēm. Ievērojami mainīsies temperatūra dienas laikā – ja šonedēļ saulē gaiss katru dienu iesila līdz +12...+16 grādiem, vien piekrastes rajonos, vējam pūšot no vēsā Rīgas līča vai Baltijas jūras puses, dienas nebija tik siltas, tad jau sestdien dienā nebūs siltāk par 0...+4 grādiem, bet svētdien Latvijas austrumos saglabāsies pat neliels sals.

Nedēļas gaitā kļūs siltāk, sals dienas laikā nav gaidāms, tomēr tik siltu pavasara laika apstākļu atgriešanās, kādi valdīja šonedēļ, nav gaidāma: varbūtība, ka gaisa temperatūra paaugstināsies virs +10 grādu atzīmes, ir ļoti neliela. Stabilāka silto gaisa masu atgriešanās Latvijā notiks aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas