Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV vēstnieks: Vēlētāji ASV nāk atbildīgi un pārliecināti par savu lēmumu

Vēlētāji ASV pie vēlēšanu urnas nāk ar atbildības sajūtu, ka tas ir obligāts pienākums pret valsti, un pārliecināti par savu lēmumu, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Viņš sacīja, ka Vašingtonā vēl ir diezgan agrs rīts, bet cilvēki nākot diezgan raiti. Nesen durvis vēra vaļā arī Kalifornijas vēlēšanu iecirknis. Kopumā ASV ir 21 vēlēšanu iecirknis.

Teikmanis atzīmēja, ka pirmajā stundā uz 13.Saeimas vēlēšanām ieradās apmēram desmit cilvēki, bet līdz plkst.8 pēc vietējā laika desmit iecirkņos savu vēlētāju balsi ir atdevuši 63 vēlētāji. ASV vēstnieks papildināja, ka plkst.12 veiks nākamo skaitīšanu un būs pieejams aktuālais nobalsojušo skaits.

Teikmanis cer, ka vēlētāju aktivitāte ASV būs apmierinoša. "Kā vēstniecība mēs esam nu jau trīs mēnešus katru nedēļu atgādinājuši, ka viņiem ir jāizpilda pilsoņa pienākums un nedrīkst palikt malā. Mēs esam redzējuši, ka pēdējo divu mēnešu laikā cilvēki ir jūtami sarosījušies un ieskatījušies pasēs, un sapratuši, ka tās ir jāatjauno. Kopumā interese ir liela," stāstīja Teikmanis.

Jautāts, vai cilvēki nāk ar jau pieņemtu lēmumu vai tomēr ar neizlēmību, ASV vēstnieks sacīja, ka vēlētāji nejautā, par ko balsot, un saprot vēlēšanas procesu. "Vairāk nāk cilvēki, kas jau ir interesējušies un konsultējušies pirms vēlēšanām ar saviem draugiem un ģimenēm. Pieņemt lēmumu palīdzējis arī televīzijā skatāmās debates un apkopotā informācija par partijām," skaidroja vēstnieks.

Viņš papildināja, ka vēlēt dodas gan jaunieši, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Vairākums no viņiem ir noskaņoti pozitīvi.

Top komentāri

Labais
L
CILVĒKI,DZENIET PROM NO LATVIJAS AGRESORVALSTI ASV,KURI PAŠLAIK VEIDO LATVIJAS ĀRĒJO UN IEKŠĒJO POLITIKU...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas