Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Atbalsta trešās potes vakcināciju imūnsupresijas pacientiem

Pieņemot lēmumu par papildu vakcīnas pret Covid-19 devas piešķiršanu imūnsupresijas pacientiem, vienlaikus noteikts divu nedēļu laika periods, lai Veselības ministrija (VM) nāktu klājā ar pilnu papildu vakcīnu pret Covid-19 devu piešķiršanu plānu, otrdien lēma valdība.

Šobrīd, saskaņā ar IVP rekomendācijām, papildu vakcīnas deva nepieciešama personām ar ļoti novājinātu veselību, proti, personām, kas pielīdzināmas slimības vai terapijas izraisītas augstas imūnsupresijas pacientiem. Saistībā ar šo Ministru kabinetā izcēlās garas diskusijas.

Saskaņā ar Eiropas slimību kontroles centra pausto, šobrīd nav zinātnisku pierādījumu, ka pēc pabeigtas standarta vakcinācijas mazinātos vakcīnu efektivitāte un būtu nepieciešamība pēc papildu balstvakcinācijas. Savukārt cilvēkiem ar veselības stāvokļiem, kad ir samazināta organisma imūnās sistēmas funkcionēšana, ir pamats saņemt papildu balstvakcinācijas devu, lai nostiprinātu standarta vakcinācijas efektivitāti, piemēram, cilvēki pēc orgānu transplantācijas.

Arī Eiropas Zāļu aģentūra ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka šobrīd nav pamata nekavējoties sākt papildu devu vakcinēšanu pilnībā vakcinētām personām. Kā liecina pieejamie dati visas Eiropas Savienības reģistrētās vakcīnas nodrošina pietiekamu aizsardzību pret smagiem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 un nāves gadījumiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas