Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atsevišķi ministri mēģina pasteidzināt balsta vakcīnas pret Covid-19 nodrošināšanu visiem gribētājiem

Neskatoties uz to, ka jau iepriekš ministri asi diskutējuši par papildu vakcīnas nepieciešamību, vienojoties sagaidīt ekspertu slēdzienu, arī šodien Ministru kabinetā atkārtoti izvērsās diskusija par balsta vakcīnas pret Covid-19 nepieciešamību, atsevišķiem ministriem mēģinot pamatot nepieciešamību ātrāk nodrošināt iespēju saņemt papildu poti ikvienam gribētājam.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) uzsvēra balsta vakcinācijas nepieciešamību ikvienam. Viņš diskusijā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu Juriju Perevoščikovu un veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) uzsvēra, ka Latvija ir guvusi rūgtu pieredzi, dalot sabiedrību grupās saistībā ar vakcināciju šā gada ievadā.

Tāpat finanšu ministram piekrita arī kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), norādot, ka, ja papildu vakcīnu saņem viena cilvēku daļa, tad ikvienam, kas vēlas sevi pasargāt, būtu jādod iespēja saņemt papildu poti.

Perevoščikovs Ministru kabineta sēdes laikā atzīmēja, ka uzticas Imunizācijas valsts padomes (IVP) ieteikumiem, kas paredz papildu vakcīnu piedāvāt tikai noteiktām cilvēku grupām - imūnsupresētajiem, cilvēkiem virs 65 gadu vecuma, kā arī sociālo aprūpes centru iemītniekiem, kuriem risks smagi izslimot Covid-19 ir ievērojami lielāks nekā pārējiem.

Vienlaikus Pavļuts atklāja, ka var pienākt tāds brīdis, kad papildu deva tiks rekomendēta arī citiem, piemēram, medicīnas nozarē strādājošajiem, kas iepriekš bija vieni no pirmajiem, kuri saņēma potes pret Covid-19.

Kā ziņots, šajā nedēļā IVP sēdē nolemts rekomendēt balstvakcinācijas devu personām, kas vecākas par 65 gadiem, kā arī sociālās aprūpes centru iemītniekiem, tāpat papildus deva rekomendēta ļaudīm ar novājinātu imunitāti.

Vienlaikus sēdē arī nolemts, ka balstvakcinācija nav nepieciešama (izņemot cilvēkus ar būtiski novājinātu imūno sistēmu) tiem, kam pirms vakcinācijas sākšanas bijis pozitīvs SARS CoV-2 polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) tests, kā arī tiem, kam pēc divu devu saņemšanas ir bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests. Tāpat šajā kategorijā ietilpst tie, kam starp abām vakcīnu devām bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests, kā arī tie, kam pirms vai pēc vakcinācijas ar "Johnson & Johnson" vakcīnu pret Covid-19 bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas