Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā dramaturga Paula Putniņa notiks sestdien

Vecpiebalgas baznīcā sestdien, 8. decembrī, plkst. 13 notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušā dramaturga, kādreizējā Saeimas deputāta Paula Putniņa, aģentūru LETA informēja Latvijas teātra darbinieku savienības sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Dzene.

Autobuss uz Vecpiebalgas baznīcu no Dailes teātra sestdien aties plkst. 10.30.

1937. gada 12. novembrī Vecpiebalgā dzimušais Putniņš 1963. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti, kur ieguvis režisora specialitāti.

Vēlāk Putniņš strādājis par režisoru Dailes un Liepājas teātros. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados viņš bijis viens no populārākajiem autoriem, kuru darbi iestudēti teātros. Tajā laikā dramaturgs saņēmis Andreja Upīša, Andreja Pumpura un Annas Brigaderes literārās balvas.

Kopumā Putniņš sarakstījis vairāk nekā 30 lugu, no kurām vairums iestudētas teātros. To starpā bijuši arī tādi darbi kā Upīša Laikmetu griežos un brāļu Kaudzīšu Mērnieku laiki.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas dramaturgs iesaistījies politikā, kļūstot par deputātu vairākos Saeimas sasaukumos.

Putniņš bijis Rakstnieku savienības biedrs, kā arī Teātra darbinieku savienības biedrs un daudzus gadus arī priekšsēdētājs.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izteicis visdziļāko līdzjūtību "izcilā dramaturga un savas tautas patriota Paula Putniņa ģimenei, draugiem, kolēģiem un talanta cienītājiem, viņu mūžībā pavadot".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas