Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Atzīmē Pirmā policijas bataljona zvēresta došanas gadadienu

Atceroties svinīgā zvēresta došanas dienu, kā arī Pirmā policijas bataljona ieguldījumu Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanā un valsts drošības un aizsardzības sistēmas veidošanā, Pirmā policijas bataljona biedrība un bataljona veterāni otrdien pulcējās uz svinīgu dievkalpojumu Svētā Jēkaba katedrālē. Pēc dievkalpojuma, godinot Latvijas Valsts neatkarību, notika ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Pasākumos piedalījās iekšlietu un aizsardzības ministri, Valsts un pašvaldības policijas vadība, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadība un vienību komandieri, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

1990.gada 4.maijā Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma Deklarāciju par Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanu. Tobrīd politiskā situācija valstī bija sarežģīta, jo Latvijas Republikas valsts varas institūciju rīcībā nebija reāla, vienota militāra spēka, kas pilnībā atbalstītu un aizstāvētu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas centienus.

Šādos apstākļos Latvijas Republikas Ministru Padome 1990.gada 26.novembrī pieņēma lēmumu par atsevišķa patruļdienesta bataljona izveidi Iekšlietu ministrijas sastāvā. Uz šī bataljona bāzes 1991.gada augustā tika izveidots LR Augstākās Padomes Apsardzes dienests. Turpmāko dienesta reorganizāciju gaitā tika izveidots LR Drošības Dienests, NBS Speciālo uzdevumu vienība, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests, NBS Militārā policija. Daļu no sākotnējām policijas bataljona un reorganizāciju gaitā izveidoto vienību funkcijām šobrīd pilda Valsts Policija un Drošības policija.

Raimonds Nitišs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas