Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Augulis: Latvijā neizmantoti ap 4000 kilometriem ceļu

Latvijā pašlaik neizmantoti autoceļi teju 4000 kilometru garumā, to uzturēšanai paredzēta krietni mazāka uzmanība, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pastāstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Maz izmantotie ceļi visbiežāk ir vietējas nozīmes un pašvaldību ceļi, secināts Latvijas autoceļu tīkla inventarizācijā.

Tāpat apzināts, ka teju puse valsts un vietējas nozīmes ceļu ir sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī un pabērna lomā vietējie un reģionālie ceļi bijuši visu laiku kopš valsts neatkarības atjaunošanas, atzina Augulis. VIenlaikus ap 200 kilometrus gariem ceļiem, ko izmanto intensīvi, jau ir paaugstināta uzturēšanas klase, līdz ar to ziemas periodā tos tīrīs biežāk.

Aprēķini liecina, ka, lai sakārtotu visu Latvijas ceļu saimniecību, būtu nepieciešami ap četriem miljardiem eiro. Šī summa ir apmēram puse no valsts budžeta. Ar nākamgad paredzēto papildu finansējumu, auto ceļu remontiem tiks novirzīti papildu 25,6 miljoni eiro un būs iespējams saremontēt vairāk nekā 300 kilometrus ceļu posmu, ieskaitot grants ceļus.

"Būsim pie zemes un sapratīsim to, kas mums ir vajadzīgs arī citās nozarēs. (..) Saprātīgā periodā, ja mēs noturam šo [esošo finansējuma] līmeni, tad mēs varam diezgan struajā tempā iet, lai atjaunotu ceļus," teica satiksmes ministrs, piebilstot, ka jāņem vērā arī iespējamais sadārdzinājums, pieaugot kopējiem būvniecības apjomiem.

Top komentāri

Vai
V
tie neizmantotie ceļi gadījumā nav uz varturu slēgtajām skolām, ambulancēm, slimnīcām u.t.t.?
prezis
p
viņš kaut ko vervelē, vervelē, kā tāds cūkuputras katls aizkrāsnē....
.
.
Rada gabals strādāja pašvaldībā kādreiz.Pagastā bija ~ 60 km ceļu, no kuriem braucami 20km, 20 km ar zirga pajūgu un 20km dabā nebij atrodami.Bet naudu pagasts saņēma par katru km.Summas labas sanāca.Ceļu uzturēšanas izmaksas kosmiskas + visādi maksājumi uz ķepas. Rezultātā pagastā ir kādi 10 km labu ceļu, pārējie tik nosaukums.Un tā es domāju visā Latvijā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas