Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aukstuma dēļ saīsinātas Pasaules kausa posma biatlonā individuālās distances

Aukstuma dēļ saīsinātas Pasaules kausa biatlonā septītā posma individuālās distances, lēmusi Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Pasaules kausa sezona turpināsies Kanādas trasē Kenmorā, kur šonedēļ piemeklējis pamatīgs aukstums, termometra stabiņam sasniedzot pat -30 grādus pēc Celsija.

Šī iemesla dēļ vīri 20 kilometru distances vietā aizvadīs 15 kilometrus, bet dāmām no 15 kilometriem distance saīsināta uz 12,5 kilometriem.

Īsā individuālā distance janvārī tika iemēģināta vienā no IBU posmiem. Tā pieaugušajiem ir īsāka nekā ierasta, turklāt par vienu nesašautu mērķi sportisti saņem 45 soda sekundes, nevis vienu minūti. Šādu sistēmu iepriekš izmantoja tikai junioru sacensībās.

Tāpat mainīti arī sacensību sākuma laiki šonedēļ gaidāmajiem mačiem. Ceturtdien vīri trasē dosies plkst.21.20 pēc Latvijas laika, bet dāmām sacensību sākums paredzēts plkst.23.55.

Tāpat sestdien paredzētās stafetes šobrīd ieplānotas piektdien, bet svētdienas masu starts pārcelts uz sestdienu.

"Mūsu prioritāte ir rūpēties par sportistu veselību, kā arī piedāvāt godīgas un drošas sacensības. Esam izņēmuši no distances aukstākās vietas un pārcēluši sacensības uz vēlāku laiku, kad būs siltāks. Šobrīd brīvā svētdiena mums dod iespēju pārcelt sacensības par vienu dienu uz priekšu, ja laikapstākļu dēļ mači nevarēs notikt," teica sacensību direktors Boruts Nunars.

Pasaules kausa posmā paredzēts starts arī Latvijas vadošajiem biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas