Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Baltijas Arhitektūras centra izstrādātā Kuldīgas vēsturiskā centra vides pieejamības koncepcija atzīta par labāko pasaulē

Piektdien Nagojā (Japāna) Starptautiskās Universālā dizaina asociācijas (IAUD) konferencē Zelta balvu saņēma Kuldīgas vēsturiskā centra vides pieejamības koncepcija, aģentūru LETA informēja Baltijas Arhitektūras centrā.

Koncepciju ir izstrādājis Baltijas Arhitektūras centrs sadarbībā ar neredzīgo integrācijas biedrību Es redzu ar Kuldīgas novada domes atbalstu. Pirms tam koncepcija Vide bez barjerām Kuldīgas vēsturiskajā centrā tika iekļauta Starptautiskā fonda Dizains visiem (Design for All) 2015.gada labākās prakses piemēru sarakstā un Starptautiskajā Universālā dizaina salona URBACCESS 2016 laikā Parīzē ieguva Eiropas augstāko novērtējumu.

Kuldīgas vēsturiskā centra vides pieejamības koncepcijas mērķis ir veicināt universālā dizaina principu ieviešanu Kuldīgas vēsturiskā centra kultūrvidē, lai atvieglotu cilvēku ar redzes, dzirdes, kustību funkcionāliem traucējumiem, kā arī garīga rakstura traucējumiem, piekļuvi kultūras mantojuma objektiem.

Koncepcijas izstrādes pamatā ir vairāku gadu darbs, īpaši 2015.gada 11.septembrī Kuldīgā notikušās starptautiskās konferences Universālā dizaina principu piemērošana Kuldīgas vēsturiskajā centrā veikums.

"Esam daudz izdarījuši un tā arī turpināsim. Esam uzvarējuši Labklājības ministrijas konkursā un patlaban strādājam pie vides pieejamības koncepcijas visai Latvijai. Esam pārliecināti, ka Latvija var būt par piemēru ne tikai Baltijas kaimiņiem un Austrumeiropas zemēm, bet arī Eiropas Savienības valstīm un, kā parāda Zelta balva Nagojā, arī visai pasaulei," komentēja Baltijas Arhitektūras centra valdes priekšsēdētāja Aivija Bārda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas