Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltijas jūras koru konkursā uzvar īru koris, Latvijas koris - labāko trijniekā

Jasmīnas koris no Latvijas ieguvis trešo vietu starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā, aģentūru LETA informēja konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Par Jūrmalā notikušā konkursa uzvarētāju kļuvis jauktais koris Mornington Singers no Īrijas. Otro vietu ieguvis jauktais koris Mlada no Krievijas, bet Jasmīnas koris Agitas Ikaunieces vadībā godināts kā trešais labākais.

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīts Volkans Akočs, bet labākais obligātā skaņdarba - Uģa Prauliņa opusa The Laughing Song - interprets ir akadēmiskais koris Mlada. Skatītāju simpātiju balvu ieguva sieviešu koris Sirene, savukārt par skatuviski atraktīvāko priekšnesumu tika atzīts Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktā kora Laiks dziesmas Tumša nakte, zaļa zāle atskaņojums diriģentes Ilzes Balodes vadībā. Šogad īpaši tika atzīmēts arī koris par labāko unisona skaņdarba interpretāciju - žūrijas atzinību ieguva koris Mlada.

Konkursa pusfinālā piedalījās dalībnieki no septiņām valstīm. Pēc pirmās dienas rezultātiem par konkursa galveno balvu cīnījās pieci kori - Mlada no Krievijas, Mornington Singers no Īrijas, kamerkoris no Baltkrievijas Salutaris, Somijas pārstāvji Valkia, kā arī Jasmīnas koris no Latvijas.

Koru sniegumu vērtēja profesionāla starptautiska žūrija ar spāņu komponistu Havjeru Busto priekšgalā. Pārējie četri žūrijas locekļi bija godalgotais lietuviešu diriģents Linas Balandis, grupas The Real Group dibinātāja un ilggadēja dziedātāja, vokālās mākslas pasniedzēja Katarīna Henrisone no Zviedrijas, igauņu kordiriģents, profesors, Igaunijas Dziesmu svētku virsdiriģents Rauls Talmars, kā arī pagājušā gada konkursa obligātā skaņdarba autors un starptautiski pazīstamais latviešu komponists Andris Dzenītis.

Trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori iegūs naudas balvas - 3500, 2000 un 1000 eiro. Papildus pasniegta Labākā diriģenta balva 500 eiro apmērā, Labākā obligātā skaņdarba interpreta balva - 250 eiro -, kā arī Skatītāju simpātijas balva. Šogad balvu nominācijām pievienojusies arī balva par labāko unisona skaņdarba interpretāciju, kā arī skatuviski atraktīvāko priekšnesumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas