Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bankas Citadele bankomātos informācija būs pieejama arī latgaliešu valodā

Bankas Citadele bankomātos informācija būs pieejama arī latgaliešu valodā, aģentūrai LETA pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa norādīja, ka pirmie bankomāti ar latgaliešu valodu ir uzstādīti bankas Citadele centrālajā filiālē Rīgā, Republikas laukumā 2a, bet visos bankomātos latgaliešu valodu plānots ieviest līdz šā gada beigām. "Latgaliešu valodu visos bankomātos ieviesīsim pēc tam, kad būsim pieslīpējuši latgaliešu valodu. Tāpēc rīkojam diskusiju par valodas lietošanu ar latgaliešu ekspertiem, lai valodu padarītu ērtāku un pilnīgāku," sacīja Ābelniece.

Viņa arī atzīmēja, ka latgaliešu valodas lietošana bankomātā ir viena no bankas Citadele bankomātu tīkla pilnveidošanas programmas aktivitātēm. "Paplašināsim bankas Citadele bankomātu tīklu ar Baltijā modernākajiem bankomātiem. Kopējās investīcijas bankas Citadele bankomātu tīkla pilnveidošanai un attīstībai būs vairāk nekā miljons eiro," minēja Ābelniece.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada decembrī banka Citadele laida klajā internetbankas mobilās aplikācijas versiju latgaliešu valodā, kas tika nominēta latgaliešu kultūras gada balvai Boņuks 2016 par latgaliešu valodas popularizēšanu.

Kopumā banka Citadele ir uzstādījusi 163 bankomātus.

Pēc aktīvu apmēra banka Citadele 2017.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Top komentāri

ventiš
v
Diskriminācija! Ja ir latgaļu dialekts, kāpēc nav ventiš? :) Nu nav bankai kur naudu likt, nav...
reptilis
r
Nav tādas latgaliešu valodas ...ir latviešu valodas variants..dialekts...,varētu domāt,ka Krievijas FSB pasūtījums -šķelt latviešus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas