Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bārzdiņš pieteicies Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatam

Bijušais veselības ministrs Juris Bārzdiņš pieteicies Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatam, otrdien raksta laikraksts _Latvijas_ Avīze

Šis amats ir svarīgākais veselības nozarē, jo tā vadītājs atbild par visai medicīnai piešķirtās naudas administrēšanu, līgumu slēgšanu un samaksu par sniegtajiem medicīnas pakalpojumiem un ir tieši pakļauts veselības ministram.

Ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš ne apstiprināja, ne noliedza šo ziņu un paskaidroja, ka informācija par kandidātiem līdz konkursa rezultātu publiskošanai ir konfidenciāla.

Kā norāda laikraksts, neilgi pirms ministra portfeļa nolikšanas radies iespaids, ka Bārzdiņš gatavo augsni savam nākamajam amatam. Vispirms viņš atstādināja Daigu Behmani, savā jomā zinošu speciālisti, no Veselības ekonomikas centra direktores amata, pēc tam bija iniciators šīs iestādes apvienošanai ar Veselības norēķinu centru, lai izveidotu Nacionālo veselības dienestu. Toreiz daudzi nesaprata šo soli, jo nebija pieņemami, ka naudas dalītājs un tās tēriņu uzraudzītājs atrodas vienā iestādē. Tiesa, Ministru kabinets bez jautājumiem atļāva apvienot abas iestādes, jo, kā ministriem skaidroja Bārzdiņš, jaunā iestāde izdarīšot vairāk nekā abas iepriekšējās.

Atstājot ministra krēslu, Bārzdiņš ar rīkojumu par Nacionālā veselības dienesta direktoru iecēla psihiatru Māri Taubi, bet, tiklīdz ministres krēslā nokļuva Ingrīda Circene, viņa atcēla Bārzdiņa rīkojumu un uzdeva jaunā dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas