Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertāns traumas dēļ nepabeidz maču

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra ceturtajā spēlē, kuru nepabeidza apakšstilba muskuļa traumas dēļ.

Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē mājās ar rezultātu 122:114 (28:31, 32:30, 32:19, 30:34) pārspēja Filadelfijas "76ers", izglābjoties no sezonas beigām.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Wizards" ir iedzinējos ar 1-3. Nākamā sērijas spēle notiks trešdien Filadelfijā.

Bertāns otro "play-off" maču pēc kārtas sāka "Wizards" starta pieciniekā un pirmo ceturtdaļu spēlēja bez maiņām, gūstot 12 punktus. Otrajā ceturksnī viņš pievienoja vēl trīs punktus, bet otrā puslaika trešajā minūtē bez kontakta ar pretinieku guva traumu. Kā ziņo komanda, latviešu basketbolists sastiepis labās kājas apakšstilba muskuli.

Rūjienietis pirmdien laukumā pavadīja 23 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, trīs no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un vienreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Spēli nepabeidza arī "76ers" līderis Žoels Embīds, kurš labās kājas ceļgala sāpju dēļ pēc pirmās ceturtdaļas vairs nedevās laukumā.

Mājiniekiem ar 19 punktiem, 21 atlēkušo bumbu un 14 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rasels Vestbruks, 27 punkti bija Bredlijam Bīlam, bet 20 punktus un 13 bumbas zem groziem pievienoja Rui Hačimura.

Pretiniekiem ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās Tobiass Heriss, bet 13 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Benam Simonsam, kurš realizēja tikai piecus no 11 soda metieniem.

Arī šajā spēlē neiztika bez incidenta, kurā iesaistīts skatītājs. Trešajā ceturtdaļā viens no maču klātienē apmeklējušajiem līdzjutējiem izskrēja laukumā un mēģināja aizskart groza stīpu. Apsardze palaidni notvēra.

Iepriekšējās divās sezonās "Wizards" neizdevās sasniegt izslēgšanas spēles. Lai sasniegtu šīs sezonas izslēgšanas spēles, "Wizards" bija jāspēlē "play-in" turnīrā. Pirmajā mačā ar 100:118 zaudēts Bostonas "Celtics", bet izšķirošajā spēlē ar 142:115 sagrauta Indiānas "Pacers".

"Wizards" regulāro turnīru noslēdza ar 34 uzvarām 72 spēlēs, kas Austrumu konferencē deva astoto vietu, bet "76ers" ar 49 panākumiem bija pirmā.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas