Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Bijusī ministre Mūrniece vairākkārt neierodas uz tiesu

Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece jau divas reizes nav ieradusies uz tiesu, kur pret viņu ierosināta lieta par goda un cieņas aizskaršanu, svētdien vēsta raidījums De facto.

Šonedēļ bijusī ministre aicināta publiski ar sludinājumu Latvijas Vēstnesī. Mūrnieci tiesā iesūdzējusi Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) par izteikumiem intervijā Rīgas Apriņķa avīzei, kurā tobrīd vēl ministres amatā esošā Jaunā laika biedre minējusi, ka: "Tie, kas strādā, par savām vietām nebaidās, jo zina, ka viņi tiek augstu vērtēti. Tie, kas baidās, stājas arodbiedrībās cerībā, ka varēs turpināt slinkot."

"Būtība ir tāda, ka Linda Mūrniece, bijusī iekšlietu ministrijas ministre, atļāvās izteikties, ka arodbiedrībā stājās tikai sliņķi. Es vienkārši gribēju pateikt, ka viņa ir ministrs, bet nav kaut kāda ganu skuķe, kura var atļauties runāt vienalga, ko domā un ko saka," prasību pamato LAPA jurists Aleksandrs Poika.

Mūrniece no intervijas kameras priekšā atteicās, aizbildinoties ar pārāk aizņemt darba grafiku un uzsverot – par to, ka iesūdzēta tiesā, viņa uzzinājusi no De facto un iepriekš nekādas tiesas pavēstes neesot saņēmusi, kaut savu dzīvesvietu neslēpjot.

"Tā goda atņemšana notika tādā veidā, ka es pateicu, ka viņa [Agra Sūnas vadītās] arodbiedrības biedri ir ne pārāk, teiksim tā, labi cilvēki, jo viņi mēdz pastrādāt arī disciplinārpārkāpumus, nenākt uz darbu. Precīzi neatceros, ko vēl teicu, bet pie šīm domām es joprojām palieku, ka ne Sūnam bija ļoti daudz goda, pirms es viņam to atņēmu caur šo izteikumu, ne to, ka viņa arodbiedrība būtu spējīga vai spēcīga," komentē bijusī ministre.

Arodbiedrība, kuru vada arī politikā aktīvais Agris Sūna, no bijušās ministres vēlas atvainošanos un tūkstoš latu kompensāciju par morālo kaitējumu. Mūrniece gan tiesā nedomā ierasties arī pēc publiskā aicinājuma – uz trešo reizi pārcelto tiesas sēdi, kas nu paredzēta 8.martā, savai pārstāvniecībai viņa nosūtīšot advokātu.

"Es uzskatu zem sava goda sarunāties ar cilvēku uzvārdā Sūna, kuram neesot goda, jo es viņam viņu esmu atņēmusi. Man ir pieredze ar goda un cieņas atņemšanu, jo arī iepriekš daudzi cilvēki ir uzskatījuši, ka es, pasakot savu viedokli, diezgan skaidro, par kaut kādiem notikumiem un lietām, ir uzskatījuši, ka viņiem ir atņemts gods un sūdzējuši mani tiesā. Un vienmēr mans advokāts, mani pārstāvot, šīs tiesas ir vinnējis. Es joprojām uzskatu, ka tiesa nav tā vieta, kas cilvēkam var atdot godu," norāda Mūrniece.

Iekšlietu ministrija no jebkādiem komentāriem saistībā ar šo lietu atturas, norādot, ka tiesā iesūdzēta bijusī ministre, ne ministrija un iestādes kompetencē neesot vērtēt viņas rīcību. Tikmēr tiesā atzīst – tā nav ierasta situācija, kad tik augsta, lai arī bijusī, amatpersona uz tiesas sēdi neierodas un viņu nākas aicināt ar publiska sludinājuma palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas