Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bijušie partijas biedri Hlevicki atpakaļ politikā neaicināšot

Nupat pirms termiņa no cietumsoda izciešanas atbrīvotā bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka agrākie partijas biedri viņu iesaistīties politikā vairs neaicināšot. "Tas nav apspriests nekādos līmeņos un nav dienaskārtībā," Diena.lv norādīja partiju apvienības Par labu Latviju! (PLL) preses sekretārs Edgars Vaikulis.

PLL veido Latvijas Pirmās partijas (LPP) un _Latvijas ceļa _(LC) apvienība kopā ar Tautas partiju (TP). Pirms tā sauktā Jūrmalgeitas skandāla, kura rezultātā J.Hlevickim tika piespriests piecus gadus ilgs cietumsods par kukuļdošanu, viņš bija LPP. Sākotnēji E.Vaikulis skaidroja, ka laikā, kad LPP apvienojusies ar LC, partijas biedriem bijis jāiziet pārreģistrācijas process un J.Hlevickis "tīri fiziski" to neesot varējis izdarīt, jo tobrīd atradies cietumā. Lūgts precizēt, viņš noskaidroja, ka J.Hlevickis ticis izslēgts no LPP jau pirms tās apvienošanās ar LC."Domāju, ka viņam interese par politiku šobrīd varētu būt tuva nullei, jo viņam iepriekš šī nodarbe neko labu nenesa," uzskata E.Vaikulis. Tādēļ arī J.Hlevicka atgriešanās politikā jautājums šobrīd neesot aktuāls. Iepriekš arī pats apgalvoja, ka politikā viņš tuvākajā laikā atgriezties nedomā, bet gan iecerējis atjaunot terapeita sertifikātu un strādāt par ārstu.Piektdien pats J.Hlevickis nebija sazvanāms un arī Jūrmalas slimnīcā, ar kuru viņam esot noslēgts darba līgums uz 20 stundu nedēļā lielu slodzi, _Diena.lv_ apgalvoja, ka pat tāda informācija kā viņa pieņemšanas laiki neesot izpaužama. Savukārt J.Hlevicka brālis tiesnesis Rihards Hlevickis atteicās sniegt komentārus un piebilda, ka to nevēloties darīt arī viņa brālis.

Tiesa savu lēmumu atbrīvot J.Hlevicki no ieslodzījuma pirms termiņa pamatojusi ar to, ka viņš, atrodoties Vecumnieku cietumā, disciplinārpārkāpumus nav izdarījis, izcietis vairāk nekā divas trešdaļas no piespriestā soda, tāpat ņemts vērā Valsts probācijas dienesta atzinums par to, ka J.Hlevickim ir pastāvīga dzīves un darba vieta un probācijas dienestam nav iebildumu pret bijušā Jūrmalas mēra pirmstermiņa atbrīvošanu, vēsta Latvijas Avīze.

J. Hlevickis, sazvanīts vēl Vecumnieku cietumā, no plašākiem komentāriem par tiesas lēmumu un saviem nākotnes nodomiem atteicies. ''Neesmu vairs amatpersona. Mana dzīve ir mana dzīve, un es vairs negribu par to stāstīt publiski. Pirms mēneša, kad plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka varu drīzumā pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, interneta komentāros gāzās tāda žults, ko es vairs lasīt negribu. Neko vairāk, izņemot apstiprinājumu tam, ka no ieslodzījuma esmu atbrīvots, neteikšu.''

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas