Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Bordāns: Puķītes iespējamie pārkāpumi notikuši pēdējā gada laikā

No amata atstādinātā Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieka Visvalža Puķītes iespējamie pārkāpumi notikuši pēdējā gada laikā, otrdien rīta intervijā Latvijas Radio pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

"Tie [iespējamie pārkapumi] ir pēdējā gada laikā un par tiem man nekas netika teikts," teica Bordāns. Viņš intervijā vairākkārt atteicās atklāt sīkākas ierosinātās disciplinārlietas nianses. Ministrs norādīja, ka tieši tāpēc arī ir ierosināta disciplinārlieta – lai vētītu, vai disciplinārlietai ir pamats.

Bordāns arī atturējās paust, vai valstij lietā, kuras dēļ ierosināta disciplinārlieta, ir finansiālas saistības. Tāpat atturīgs ministrs, atbildot uz jautājumu, kādā veidā viņš uzzinājis par iespējamajiem pārkāpumiem. "Tas man tika paziņots vēstulē. Jauna darījuma iespējamība. Ļoti normāla vēstule ar konkrētiem uzvārdiem," radio teica Bordāns.

Viņš gan norādīja, ka pret Puķīti nenotiek "raganu medības".

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns otrdien uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata pienākumu pildīšanas atstādinājis Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti.

Ierosinātā disciplinārlieta esot saistīta ar publisko iepirkumu jomu. "Ieslodzījuma vietu sistēmā ir konstatēti fakti, kas varētu liecināt par pārkāpumiem Publisko iepirkumu likuma un Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu īstenošanā. Lai noskaidrotu tā iemeslus, tieslietu ministrs ir ierosinājis disciplinārlietu par IeVP priekšnieka Visvalža Puķītes rīcību," atzina Tieslietu ministrijā.

Puķītis uzskata, ka pret viņu ierosinātā disciplinārlieta ir par faktiem, kuri vēl nav notikuši, bet kuri, iespējams, varēja notikt tikai 2014.gadā. Disciplinārlietas pamatā esot nodomu protokols, kas pērn vasarā ticis noslēgts ar kādu uzņēmumu. No Puķītes teiktā noprotams, ka šis nodomu protokols bijis saistīts ar ieslodzījuma vietu infrastruktūras, tostarp Olaines cietuma, attīstības plāniem nākotnē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas