Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brices atbalstītāji piketē rūpīgi sagatavotā atribūtikā

Aptuveni 20 cilvēki pie Ārlietu ministrijas (ĀM) pieprasa Latvijas vēstniecības iejaukšanos Londonā arestētās un uz laiku apcietinātās Latvijas pilsones Lailas Brices lietā, novēroja aģentūra LETA.

Pirmdien notikušās tiesas sēdes laikā tapa zināms, ka Brice aizturēta aizdomās par informācijas slēpšanu no varas iestādēm par kādas sievietes un viņas četrus mēnešus vecā bērna atrašanaš vietu, ziņo Latvijas Televīzijas Panorāma. Tiesā norādīts, ka Brice esot slēpusi sievieti ar bērnu, atļaujot kādu laiku dzīvot pie sevis, kā arī citādi abus atbalstījusi. Pašlaik sieviete slēpjas citur, bet britu likumsargi un bērna tēvs uzskata, ka Brice zina mātes un bērna atrašanās vietu.

Lielākoties pie ĀM pulcējas vecāka gadagājuma sievietes, no kurām daļa uzvilkušas strīpainas drēbes, visticamāk, simbolizējot cietuma apģērbu.

Tāpat protestētāji rokās tur vairākus plakātus latviešu un angļu valodā. Uz tiem rakstīts "Brīvību Lailai Bricei!", "Aizstāvēt Latvijas pilsoņu tiesības ārvalstīs" un "Rokas nost no Latvijas bērniem!". Manāmi arī plakāti, kuros attēlotas roku dzelžos saslēgtas rokas. Kādā citā plakātā izteikts aicinājums pieprasīt Latvijas vēstniecības iejaukšanos, kā arī pārtraukt Lielbritānijas varasiestāžu nežēlīgo izturēšanos.

Pasākumu novēro daži policijas pārstāvji, un par to interesi izrāda arī atsevišķi garāmgājēji.

LETA jau ziņoja, ka piektdienas, 26.februāra, vakarā Londonā nezināmu iemeslu dēļ tika arestēta Latvijas pilsone Brice, kura plašāk sabiedrībai zināma ar tiesvedību par viņas meitas Katrīnas Brices piespiedu adopciju britu ģimenei, aģentūru LETA informēja partijas Saskaņa Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.

Latvijas diplomātiskais un konsulārais korpuss aizstāv savus pilsoņus, taču saskaņā ar Vīnes konvenciju par konsulārajiem sakariem uzņemošās valsts iestādes informē vēstniecību, ja persona ir aizturēta, tomēr tas tiek veikts gadījumā, ja aizturētā persona to pieprasa. ĀM šādu informāciju joprojām nav saņēmusi, kas liecina, ka Brice to nav pieprasījusi.

Vaicāts par jaunāko informāciju Brices arestēšanas lietā, ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA vakar norādīja, ka šāds Brices solis radījis ministrijas neizpratni, jo tajā pašā laikā aizturētā persona kontaktējas ar atsevišķām amatpersonām, tostarp Saeimas deputātiem.

"Uz šo jautājumu tiek veikta kaut kāda mums neizprotama politiskā pozicionēšanās," apliecināja Jansons.

"Ar to vēlreiz vēlamies sacīt, ja Latvijas pilsoņi ārvalstīs saskaras ar savu tiesību aizskārumu, lūdzam informēt vēstniecības par attiecīgajiem faktiem, jo citādāk nav iespējama valstspiederīgo tiesību aizsardzība ārvalstīs," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas