Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdienās negadījumos cietuši 16 elektroskrejriteņu vadītāji

Aizvadītajās brīvdienās negadījumos cietuši 16 elektroskrejriteņu vadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Aizvadītajā nedēļas izskaņā policijas darbinieki bija izbraukuši uz 12 ceļu satiksmes negadījumiem, kuros cietuši elektroskrejriteņu vadītāji, bet kopumā šajā laikā reģistrēti 16 šādi negadījumi.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka lielākā daļa no šiem negadījumiem notikuši pašu vadītāju pārgalvības vai bezatbildības dēļ. Galvenokārt elektroskrejriteņu vadītāji šajos negadījumos cietuši, pašam krītot no braucamrīka, retāk notikušas sadursmes ar citu transportlīdzekli.

Vienlaikus konstatēta negatīva tendence, ka daļa no cietušajiem elektroskrejriteņu vadītājiem ir bijuši lielā alkohola reibumā. Piemēram, 1.jūlijā, Rīgā viens no elektroskrejriteņu vadītājiem, kurš cieta, pašam krītot no braucamrīka, bijis vairāk nekā trīs promiļu reibumā, un ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Tāpat Valsts policija valstī kopumā aizvadītajās brīvdienās pieķērusi vairāk nekā 20 elektroskrejriteņu vadītājus, kuri savu transportlīdzekli vadījuši alkohola reibumā.

Lielākā daļa no šiem gadījumiem konstatēti Rīgas reģionā. Liela daļa no pieķertajiem elektroskrejriteņu vadītājiem ir bijuši stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm.

Policija atgādina, ka sekas šādai bezatbildībai var būt ne tikai smagas traumas, bet tās var būt arī liktenīgas, proti, 13.maijā kāds vīrietis krita no elektroskrejritaņa būdams alkohola reibumā. Šī brīža policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī persona no ceļu satiksmes negadījumā gūtajām traumām 27.jūnijā mira. 

Tāpat Valsts policija atgādina, ka uz elektroskrejriteņa drīkst atrasties viena persona - ar to nedrīkst pārvadāt pasažierus. Tas attiecas arī uz vecākiem ar bērniem - pārvadājot savu atvasi uz elektroskrejriteņa, viņa drošība un veselība tiek pakļauta riskam.

Būtiski atcerēties, ka aizliegts pārvadāt arī kravu. Kravas pārvadāšana uz šāda braucamrīka samazina stabilitāti, kā rezultātā rada lielāku iespēju elektroskrejriteņa vadītājam krist no transportlīdzekļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas