Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvības cīnītāju piemiņai veltīto pasākumu programmu atklās ar ugunskuru pie Kara muzeja

Pirmdien, 5.novembrī, plkst.12 pie Latvijas Kara muzeja tiks iedegs ugunskurs, ar kuru plānots atklāt brīvības cīnītāju piemiņai veltītu pasākumu programmu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas pārstāve Vita Briže.

Ugunskura iekuršanā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija, kā arī Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri. Paralēli notiks arī Zemessardzes 1.Rīgas brigādes militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.

Pasākuma laikā tiks atklāta akcija "Uzdāvini lentīti", aicinot ikvienu salocīt sarkanbaltsarkano lentīti, lai to uzdāvinātu kādam citam. Pirmās salocītās lentītes akcijas tiks pasniegtas organizācijām, kas atsaucās Aizsardzības ministrijas (AM) aicinājumam saņemt šādu simbolisku dāvanu. Plānots, ka klātienē salocītās lentītes saņems Rīgas Dzemdību nama, Pestīšanas armijas, pansionāta Liepa, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra, kā arī vairāku valsts sociālās aprūpes centra Rīga filiāļu pārstāvji, ar mērķi tās dāvināt tālāk citiem iedzīvotājiem.

Pasākumu programmas atzīmēšanas turpinājumā 9.novembrī no plkst.11 līdz 17 un 11.novembrī no plkst.10 līdz 21 Kara muzejā un laukumā pie Pulvertorņa būs skatāma Latvijas un NATO sabiedroto militārās tehnikas un ekipējuma izstāde, kā arī varēs uzzināt par dienesta iespējām NBS.

Lāčplēša dienā, atzīmējot Latvijas armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku, Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā, plkst.13 sāksies militārā parāde, bet no plkst.12 līdz 17 pie kultūras pils Ziemeļblāzma notiks NBS organizētas aktivitātes un būs skatāma militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.

Savukārt no plkst.17 līdz 21 laukumā pie Pulvertorņa notiks koncerts, kurā piedalīsies Zemessardzes orķestris, grupas Trio Mediante un Sigma, kā arī apvienotais Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Dobeles Valsts ģimnāzijas jauniešu koris. Skolu jauniešu kori diriģēs Kaspars Vēveris un Raimonds Bulmers, sadziedāšanās mākslinieciskais vadītājs - Edvīns Dziļums.

AM un NBS aicina iedzīvotājus piedalīties piemiņas pasākumos, kopīgi atcerēties brīvības cīņas un godināt kritušos karavīrus. Arī karavīri, zemessargi un jaunsargi aktīvi piedalīsies daudzos piemiņas pasākumos visos Latvijas novados.

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī. Latvijas armija izšķirošo uzbrukumu bermontiešiem sāka 9.novembrī un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11.novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas. Bermontiādes laikā Latvija zaudēja 743 karavīrus, no kuriem 57 bija virsnieki. Latvijas Brīvības cīņas ilga no 1918.gada 18.novembra, kad tika proklamēta Latvijas Republika, līdz 1920.gada 11.augustam, kad tika noslēgts Latvijas un Krievijas miera līgums.

Top komentāri

00
0
Nevienam nav drosmes pateikties latviešu leģionāriem martā?
Tija
T
Visa ciena, ka Latvija no ugunskrusta neatsakas, lai izdabatu zidu, krievu nacistiem, teroristiem, brivmurniecei Vikenei, anusiem Lesinskim, Skelem, Lembergam- Latvijas izlaupitajiem.
Jantariks un Co
J
Ja mani pasauks, tad es arī aiziešu un kādu asariņu nobirdināšu. Ja, nē, tad rakstīšu nākamo bestselleru par to cik es Latviju stipri mīlu. Un gatavs tai ziedot visu izņemot, protams, "aizdevumus" no maksātnespējas kantora.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas