Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Broks: Izglītības jomas pārmaiņas notiek mērķtiecīgi, loģiski un pārdomāti

Izglītības jomas pārmaiņas Latvijā notiek mērķtiecīgi, loģiski un pārdomāti ‒ to apliecina stabilitāte, kas iezīmējusies šajā gadā, trešdien izglītības pārvalžu vadītāju seminārā norādījis izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība).

Nākotnē ministrs aicināja pedagogus izmantot skolu bibliotēku resursus mācību grāmatu nodrošinājumam skolēniem, atceroties, ka daudzām ģimenēm valstī bērnu sagatavošana skolai bez papildu atbalsta nav iespējama, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

"Izglītībā vienmēr būs daudz paveicamā, jo sabiedrība un valsts attīstās un mainās, tāpat kā tehnoloģijas. Šajā gadā izglītības jomā uzmanības lokā vairāk bijusi profesionālā un augstākā izglītība," seminārā pauda Broks.

Par aktualitātēm vispārējā un profesionālajā izglītībā seminārā stāstīja IZM Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktors Jānis Gaigals, savukārt direktora vietniece Inita Juhņēviča informēja par jaunumiem normatīvajos aktos vispārējās izglītības jomā. Izglītības pārvalžu vadītāji tika informēti par Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) funkcionalitāti skolēnu skaita saskaitīšanai un valsts budžeta mērķdotācijas aprēķināšanai, jaunumiem izglītības sistēmas finansēšanā 2011./2012.mācību gadā, uzzināja par aktualitātēm Izglītības kvalitātes valsts dienesta un Valsts izglītības satura centra darbībā.

Semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Eiropas Sociālā fonda projektu Vispārējās izglītības pedagogu tālākizglītība un Izglītojamo ar funkcionāliem traucējumiem atbalsta sistēmas izveide turpmākajiem plāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas