Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Būvfirma Velve pērn cieta 3,181 miljona eiro zaudējumus

Būvfirma SIA Velve pagājušajā gadā strādāja ar 69,152 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 3,181 miljona eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina Firmas.lv.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kopējie "Velve" projektu realizācijas tempi un apjomi 2022.gadā samazinājās, ņemot vērā Krievijas sākto karadarbību Ukrainā un ar to saistītos sarežģījumus. Cita starpā pērn būtiski ierobežota būvniecības izejmateriālu pieejamība un nozarē piedzīvots nepieredzēts cenu sadārdzinājums, tostarp darba spēka un energoresursu pozīcijās.

Vadība norāda, ka pērn "Velve" risinājusi kompleksus būvniecības izmaksu sadārdzinājuma un tā kompensēšanas mehānisma jautājumus ar pasūtītājiem, kas ietekmēja būvniecības tempu samazināšanos un apgrozījuma plāna neizpildi.

Darbs pie pozīciju sadārdzinājuma risināšanas jautājumiem turpinās arī šogad, teikts ziņojumā.

Kā uzskaita vadība, pērn "Velve" noslēdza vairāku būvniecības projektu realizāciju, tostarp tika īstenota bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas izveide poligonā "Getliņi", Liepājas reģionālās slimnīcas telpu pārbūve un atjaunošana, ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Mārupē ceturtā kārta, kā arī bioloģiskās attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" divu nostādinātāju pārbūve.

Līdztekus pērn "Velve" ekspluatācijā nodeva biroju kompleksa "Verde" A korpusu.

Komentējot nākotnes perspektīvas, "Velve" vadība atzīmē, ka kompānijas noslēgto līgumu portfelis 2023.-2024.gadam pēc kvalitātes un apjoma ir vērtējams kā pietiekams.

Vadība norāda, ka tā turpinās darbu pie esošo projektu efektīvas realizācijas, pievēršot papildus uzmanību izmaksu pozīcijām ar mērķi tās samazināt un kontrolēt, kā arī uzlabot to izsekojamību, pārskatot esošās būvniecības procedūras.

Tāpat tiks turpināts darbs pie kvalificētu speciālistu piesaistes, uzņēmuma pārvaldības procesu pielāgošanas dinamiskajai un grūti paredzamajai tirgus situācijai, kā arī pastiprināta uzmanība tiks pievērsta esošajiem "Velve" sadarbības partneriem, stiprinot ilgtermiņa sadarbības iespējas gan ar apakšuzņēmējiem, gan ar projektu attīstītājiem.

"Velve" 2021.gadā strādāja ar 68,774 miljonu eiro apgrozījumu un 373 300 eiro peļņu.

Kompānija "Velve" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir kompānija AS "MN Holding", bet patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Ņikuļina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas