Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Būvniecības nozarē sāk auditu

Saistībā ar mērķi sakārtot būvniecības nozari sākts šīs jomas audits, izzinot būtiskākos izaicinājumus valstij stratēģiski nozīmīgu objektu būvniecībā un izstrādājot priekšlikumus Publisko iepirkumu likuma pilnveidei, to otrdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu pavēstījis ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, abas amatpersonas tikšanās laikā pārrunāja arī aktuālo situāciju Latvijas ekonomikā.

Valsts prezidents interesējās par ministra redzējumu attiecībā uz investīciju piesaistes un eksporta veicināšanas plāniem, ēnu ekonomikas mazināšanas pasākumiem, obligātā iepirkuma komponentes sistēmu, būvniecības nozares sakārtošanu un imigrācijas politiku. Tāpat tika pārrunāti atalgojuma, nodarbināto kvalifikācijas un produktivitātes jautājumi nozarē.

Ekonomikas ministrs kā vienu no straujāk augošajiem ekonomiskajiem sektoriem, kurā vērojama attīstība piecu līdz desmit gadu perspektīvā, minēja informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari.

Kā ziņots, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Konkurences padomes (KP) veiktajām izmeklēšanas darbībām būvniecības jomā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vienojies ar vairākām ministrijām un valsts iestādēm līdz oktobrim meklēt iespējamos risinājumus iepirkumu procedūras uzlabošanai.

"Ņemot vērā skandālu, kas izskanējis būvniecības jomā, (..) sasaucu atbildīgās amatpersonas, lai apspriestu, ko varam darīt, lai uzlabotu iepirkumu procedūru un nodrošinātu, ka mēs nākotnē nepārmaksātu nodokļu maksātāju naudu pārāk dārgās būvēs, kancelejas preču iepirkumos," iepriekš Kariņš, situāciju būvniecības jomā raksturojot kā krīzi.

"Tā nav politiska krīze, bet gan tiesībsargājošo iestāžu atklātais, ka Latvijā būvniecības nozarē ilgstoši ir darbojies kartelis, kā rezultātā valsts iepirkumos sistemātiski dzītas uz augšu cenas. Tādējādi nodokļu maksātāji, iespējams, gadiem ilgi ir pārmaksājusi. Tas ir skandāls," uzsvēra premjers.

Puses vienojās, ka Nemiro līdz 1.oktobrim jāsagatavo informatīvais ziņojums par to, kā, dažādām nozarēm strādājot kopā, varētu uzlabot situāciju kopumā.

Kā ziņots, KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs kopīgi ar KP veica tiesas sankcionētas, neatliekamas izmeklēšanas darbības. Šādas darbības īstenotas, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu vismaz desmit lielāko būvniecības nozares uzņēmumu iesaisti noziedzīgos nodarījumos un Konkurences likuma pārkāpumos.

KNAB rīcībā esošie fakti liecina par iespējamu kukuļu lielā apmērā nodošanu un pieņemšanu un citiem iespējamiem pārkāpumiem. Savukārt KP veic izmeklēšanu par iespējamu Konkurences likuma pārkāpumu - aizliegtu karteļa vienošanos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas