Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Būvniecības uzņēmumi 240 jauniešiem piedāvās mācības darba vidē

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) un holdinga kompānija GRF sadarbībā ar desmit profesionālās izglītības iestādēm aicina jauniešus vecumā no 17 līdz 29 gadiem pieteikties mācībām _Jauniešu garantija_s izglītības programmās būvniecībā, kas pielāgotas mūsdienu darba tirgus prasībām un nozares vajadzībām, informē VIAA.

Jaunieši viena vai pusotra gada laikā var bez maksas apgūt kādu no nozares profesijām, saņemot stipendiju un mācoties reālajā darba vidē uzņēmumos.

Plānojot turpmāko pieprasījumu pēc kvalificēta darbaspēka, 2015./2016.mācību gadā Gunta Rāvja fonda (GRF) uzņēmumi piedāvā 240 jauniešiem sākt mācības Jauniešu garantijas izglītības programmās tādās profesijās kā betonētājs un betonēšanas tehniķis, elektrotehniķis, apdares darbu tehniķis, kā arī dzelzsbetona, metāla, koka vai stikloto būvkonstrukciju montētājs.

Šajās profesijās audzēkņiem būs pieejamas darba vidē balstītas mācības sadarbībā ar GRF uzņēmumiem Latvijas Energoceltnieks, Skonto Prefab Salaspilī, Cross Timber Systems Jelgavā, Skonto Plan Tukumā, kā arī Forta Medical ražotnēm Ventspilī un Tukumā.

Uzņēmumos pieprasītās profesijas jau no septembra jaunieši var apgūt profesionālās izglītības iestādēs dažādos Latvijas reģionos - Rīgas Celtniecības koledžā, Ogres tehnikumā, Jelgavas tehnikumā, Ventspils tehnikumā, Rēzeknes tehnikumā, Daugavpils Būvniecības tehnikumā un Barkavas arodvidusskolā atkarībā no izvēlētās profesijas. 2016 gada ziemā audzēkņus uzņems arī Saldus profesionālā vidusskola, kā arī Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums un Cēsu profesionālā vidusskola, kur varēs apgūt arī elektromontāžas tehniķa profesiju.

Iesaistoties darba vidē balstītu mācību apguvē, audzēkņi pēc teorētisko zinību apguves skolā mācības turpinās uzņēmumā vai mācību procesam speciāli izveidotā vidē ar biznesā izmantotām tehnoloģijām, iesaistoties ierastajā darba ikdienā. Darba vidē balstīto mācību laikā tiks nodrošināta iespēja praksi iziet uzņēmumā ne tikai mācību noslēgumā, bet visa mācību procesa laikā.

Papildus audzēkņi varēs saņemt dažādas programmas Jauniešu garantija un ES fondu finansētas priekšrocības - stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī, iespēju bez maksas dzīvot dienesta viesnīcā, prakses laikā apmaksātus ceļa izdevumus un naktsmītni, kā arī citas iespējas.

Programmā mācības var sākt jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri nav nodarbināti un nemācās, tostarp neapgūst pilna laika studiju programmas. Dokumentus izvēlētajā izglītības iestādē var iesniegt līdz vasaras beigām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas