Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Čebotarenoka aicina nepieļaut atteikšanos no brīvdienām 4. maijā

Atteikšanos no brīvdienas 4. maijā par labu 21. augustam nedrīkst pieļaut - tādu viedokli pauž 4. maija deklarācijas kluba, kas apvieno bijušos Augstākās padomes deputātus, kuri balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, prezidente Velta Čebotarenoka, otrdien vēstīja telekanāls LNT.

"4. maijā ar mums bija visa tauta. Mēs gājām ārā, mēs slīgām ziedos, asarās, apskāvienos. Tā bija neaizmirstama - viena no laimīgākajām dienām manā dzīvē. 21. augustā mēs bijām vieni. Šis datums man paliks atmiņā citāds. Ar to, ka es esmu godam izpildījusi savu pienākumu. Jā, valsts ir atguvusi neatkarību, kas būs, būs. Bet, ja mēs runājam par šampanieti un dzirkstošu prieku, tad tas ir 4. maijs," saka Čebotarenoka.

Jau ziņots, ka Saeimas darba kārtībā nonācis priekšlikums atteikties no 1. maija kā oficiāli svinamiem valsts svētkiem par labu brīvdienai 11. novembrī. Vienlaikus Saeimai sākot pārskatīt svētku kalendāru, aktualizēts arī 4. maija liktenis.

Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis ierosina mainīt datumu, kad tiek oficiāli svinēta neatkarības atjaunošana. Deputāts aicina likvidēt 4. maija brīvdienu, kas ir Neatkarības atjaunošanas svētki. Viņaprāt, tā jāpārdēvē par Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas dienu, kas vairs nebūtu valsts svētki, bet atzīmējamā diena. Par brīvdienu deputāts rosina noteikt 21. augustu, kas tagad ir konstitucionālā likuma Par Latvijas Republikas valstisko statusu pieņemšanas diena. Latkovskis uzskata, ka 4. maija vietā par valsts svētkiem jākļūst 21. augustam, to nosaucot par Latvijas valsts atjaunošanas dienu.

"Es apzinos, ka šis priekšlikums ir nedaudz provokatīvs, un tas ir varbūt vairāk diskusijām, lai pievērstu uzmanību, ka mums ir vispār jauns svētku koncepts nepieciešams. Jo bieži vien mēs ļoti subjektīvi tos datumus izvēlamies. Šeit primārais varbūt ir mēģinājums pateikt, ka 21. augusts ir datums, kad sākās reālā neatkarība. Ne tik daudz es esmu pret 4. maiju šajā gadījumā, cik par 21. augustu," saka Latkovskis.

Kā svētku kalendārs tiks mainīts, kļūs zināms, kad Saeima likumu būs labojusi galīgajā lasījumā. 
 

Top komentāri

GO
G
Sācies Lielais satraukums par iekļūšanu nākamajā saeimā. Kaimiņš un Latkovskis parāda savu līmeni - tik vien tā prāta, kā pamest pūlim diskusiju par brīvdienām. taču par sevi ir atgādinājuši. Vai tad nopietnāku problēmu valstī nav?
Laventa vietniece
L
Vai tā ir tā pati Čeboterenoka, kura bija Bankas Baltija viceprezidente?
UU
U
Ļoti dumja doma par brīvdienas likvidešanu 1.maijā. Ir pavasars un jādēsta kartupeļi. Ja vien laika apstākļi atļauj, vienmēr braucam talkā pie lauku radiem. Atņemt brīvdienu maijā nozīmētu lielas problēmas. Ko tad novembrī vienā liekā brīvdienā var pasākt? Neko. Neatņe,iet ļaudīm pavasara brīvdienu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas