Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Cenšas sašūpot virszemes apraidi

Administratīvā rajona tiesa (ART) šodien, 3.janvārī, lems par pagaidu noregulējumu saistībā ar SIA Televīzijas kanāls Pro100TV prasību atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotā konkursa rezultātus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodrošināšanu virszemes apraidē. Pro100TV pārstāvji uzskata, ka visu triju konkursu nolikumi neesot atbilduši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam (EPLL) un ka tajos neesot ievērots samērīguma princips.

Savā pieteikumā tiesai viņi apšauba arī konkursu uzvarētāju - SIA Ogres televīzija un AS TV Latvija spēju radīt NEPLP prasībām atbilstošu saturu.

Pro100TV bija iesniedzis pieteikumus divos konkursos - gan par bērnu un jauniešu, gan informatīvi dokumentālu raidījumu veidošanu, taču palicis aiz strīpas. Kanāla īpašnieku pārstāvis Konstantīns Vederņikovs Dienai skaidro, ka NEPLP nav devis iespēju iepazīties ar savu lēmumu un sēdes protokolu, tāpēc daudzas lietas šķietot neskaidras un radot aizdomas. Viņš arī atklāja, ka Pro100TV atsaucis savu iepriekš tiesai iesniegto prasību pret SIA Vidzemes televīzija piederošo kanālu Re:TV par to, ka tam konkursa nolikumā esot radīti labvēlīgi nosacījumi: "Šobrīd uzskatām, ka liegt redzēt Re:TV nebūtu godīgi pret Latvijas skatītājiem, jo kanāls tomēr darbojas ilgu laiku un ir sevi pierādījis. Atbildība par konkursa kārtību jāuzņemas NEPLP, nevis uzņēmējam." Jautāts, vai šāds pavērsiens nenozīmē, ka arī pārējās prasības tiesā iesniegtas emociju iespaidā un varētu būt nepamatotas, Vederņikovs norāda, ka par savu taisnību uzņēmums esot pārliecināts un izmantošot visas tiesiskās iespējas, lai divu konkursu rezultāti tiktu anulēti.

Tikmēr visi trīs kanāli 1.janvāra rītā jau bija sākuši raidīt.

Vairāk lasiet laikrakstā Diena piektdien, 3.janvārī!



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas