Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Čerņihivai nodos humānās palīdzības sūtījumu 1,493 miljonu eiro vērtībā

Valdība otrdien atbalstīja humānās palīdzības sūtījuma 1,493 miljonu eiro vērtībā nodošanu Čerņihivai, Ukrainā.

Kā norāda Ekonomikas ministrijā (EM), projekta mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainai, nododot kā humāno palīdzību preces, kas nepieciešamas, lai sniegtu atbalstu ģimenēm, kas Krievijas agresijas rezultātā ir zaudējušas mājokli, un pirmsskolas izglītības iestāžu labiekārtošanai.

Projekts paredz EM sniegt palīdzību Čerņihivai atbilstoši tās lūgumam un nodot 12 moduļu mājas, mēbeles pirmsskolas iestādēm un 88 bērnu ārtelpu rotaļlaukumu aprīkojuma komplektus par kopējo vērtību 1,493 miljonu eiro apmērā.

Tāpat EM piešķirti 190 627 eiro transporta izdevumu segšanai.

Ministru kabinets 4.jūlijā apstiprināja EM piedāvājumu par Čerņihivas apgabala rekonstrukcijai piešķirtā divu miljonu eiro finansējuma izlietojumu, iepērkot preces un pakalpojumus, ievērojot Ukrainas amatpersonu identificētās vajadzības. Attiecīgi ir panākta vienošanās ar Ukrainu par palīdzības sniegšanu, nodrošinot moduļu mājas ģimenēm, kuru mājas ir iznīcinātas Krievijas iebrukuma rezultātā, ģimenēm ar bērniem, kā arī sociāli maznodrošinātām ģimenēm.

Tāpat paredzēts nodrošināt mēbeles un rotaļlaukumu aprīkojumu pirmsskolas izglītības iestāžu labiekārtošanai, dzelzsbetona civilās patvertnes, kā arī nodrošināti sertificēta būvuzrauga pakalpojumi, lai nodrošinātu moduļu māju un civilo patvertņu uzstādīšanu.

EM organizētajā aptaujā pieteicās 19 Latvijas uzņēmēji, kas apliecināja savu iespēju un vēlmi piedalīties sarunu procedūrā, paužot gatavību saražot un piegādāt Ukrainai nepieciešamās preces.

Ņemot vērā ierobežoto laiku, lai piegādātu un uzstādītu iepriekš minētās preces, EM nekavējoties uzsāka sarunas ar šiem uzņēmējiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas