Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ceturtdiena būs silta un vējaina; izsludināts brīdinājums par spēcīgu vēju piektdien

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies un dūmakains laiks, daudzviet smidzina, lielāks apledojums veidojas austrumu novados, kur vietām vēl arī nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija. Ceturtdien Latvijā gaisa temperatūra sasniegs +3..+7 grādus un rietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-15 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Vietām sabiezē migla. Pūš mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 10-15 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra no 0..-3 grādiem Latgalē un Vidzemes austrumos līdz +3..+5 grādiem Kurzemē.

Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā mazāks par pieciem centimetriem, valsts dienvidrietumos sniegs vietām nokusis, bet Alūksnē un Siguldā saglabājas 11-13 centimetrus bieza sniega kārta.

Rīgā apmācies un dūmakains rīts, mazliet smidzina, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +2..+3 grādiem.

Sākot no rietumiem, laiks daudzviet skaidrosies, dūmaka un smidzinošs lietus saglabāsies galvenokārt tikai Latgalē un Sēlijā.

Rīgā ceturtdienas pēcpusdienā laiks skaidrosies, pūtīs mērens rietumu vējš un gaiss iesils līdz +6 grādiem.

Ceļi, ko klāj piebraukts sniegs un ledus, daudzviet kļūs īpaši slideni; vakarā un naktī apledojums var veidoties arī uz citiem ceļiem.

Naktī uz piektdienu rietumu vējš kļūs stiprāks, savukārt piektdien dienas laikā pieņemsies spēkā ziemeļrietumu vējš. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis brīdinājumu, kas būs spēkā no plkst.23 ceturtdienas vakarā līdz plkst.8 sestdienas rītā.

Teritorijas lielākajā daļā izsludināts dzeltenās pakāpes brīdinājums par gaidāmām vēja brāzmām līdz 20-23 metriem sekundē, bet Vidzemes piekrastē, tai skaitā Rīgā, un Kurzemes rietumu piekrastē izsludināts oranžā līmeņa brīdinājums par vēja ātruma pastiprināšanos brāzmās līdz 25-28 metriem sekundē.

Šādas vēja brāzmas var lauzt koku zarus un atsevišķus kokus, kā arī radīt citus nelielus postījumus. Lielākais izsaukumu skaits par vēja radītajiem postījumiem glābējiem gaidāms Rīgā.

Vētraino laiku izraisīs liela atmosfēras spiediena atšķirība starp ciklonu Arktikā un anticiklonu Eiropas rietumu un centrālajā daļā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdienas vakarā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,7 grādiem Liepājā līdz -7 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.janvārī bija +19..+20 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -23 grādi Baltkrievijas austrumos un -32 grādi Krievijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas