Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ceturto nedēļu pēc kārtas Latvijā pret Covid-19 vakcinēti vismaz 100 000 iedzīvotāju

Ceturto nedēļu pēc kārtas Latvijā pret Covid-19 ir tikuši vakcinēti vismaz 100 000 iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Sestdien potes pret Covid-19 saņēmušas 8373 personas, tostarp pirmo porti - 1395 cilvēki, otro - 6830, bet vēl 548 cilvēki sapotēti ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva. Šie dati vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Tādējādi kopumā šonedēļ potes pret Covid-19 ir saņēmuši vismaz 102 000 cilvēku. Pirmajās sešās nedēļas dienās vidēji dienā sapotēti ap 17 000 cilvēku, kas ir vairāk nekā pagājušajā nedēļā, kad tika sasniegts vidēji dienā vakcinēto skaita rekords, vidēji dienā izpotējot ap 16 500 pošu. Līdz šim vienā dienā vakcinēto skaita rekords ir fiksēts 28.maijā, kad potes saņēma ap 24 000 cilvēku.

No vakar potes pret Covid-19 saņēmušajiem vairums klasificēti kā "Cits iedzīvotājs" vai "Pēc paša vēlēšanās", bet starp sapotētājiem bijis arī lielāks skaits senioru un personu ar hroniskām slimībām. Vakcinācija veikta 49 iestādēs, bet visplašāk to veica SIA "Vizuālā diagnostika", "Veselības centru apvienība" un "Veselības centrs 4".

Pirmajai potei līdzīgās proporcijās lietotas "Moderna" un "Pfizer" vakcīnas, bet otrajai potei pārsvarā - 88% gadījumu - lietota "Pfizer" vakcīna.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 501 000 cilvēku, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - ap 343 000 cilvēku, attiecīgi pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 26,5% iedzīvotāju, bet procesu noslēguši - ap 18,2%.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen". Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas