Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Circene pieņem pacientus, konfliktu noliedz

Pēdējos četrus gadus veselības ministres Ingrīdas Circenes (Vienotība) gada ienākumu deklarācijās kā viens no ienākumu avotiem uzrādījusies ārstniecības iestāde Kurzemes EGV Aizputē, un tā būs redzama arī nākamajā gadā. Iepriekšējos gados ministre tur saņēmusi nelielas summas - aptuveni 500 līdz 700 latu pirms nodokļu nomaksas gadā.

«Jā, reti, bet man tur joprojām ir [ambulatorās] pieņemšanas, apmēram reizi mēnesī,» stāsta ministre. Par to, ka ik pa laikam aizkulisēs ministres virzienā mestas replikas par ieinteresētību valsts apmaksātas medicīniskās apaugļošanas programmas ieviešanā, I. Circene norāda - Kurzemes EGV nesniedz šo valsts apmaksāto pakalpojumu.

Aizputē arī nemaz neesot nepieciešamā tehnoloģiskā nodrošinājuma, lai šādu pakalpojumu veiktu. Kurzemes EGV valdes loceklis ir Voldemārs Lejiņš, viņš arī ir valdes loceklis klīnikā Klīnika EGV Rīgā, kas kopā ar vēl trim klīnikām vienādās daļās saņem valsts pasūtījumu neauglības ārstēšanas programmā. Veselības ministre I. Circene arī saka - nepiedalījos darba grupās, kas lēma jautājumu par valsts apmaksāto neauglības ārstēšanas programmu. Jautāta, kādēļ joprojām praktizē kā ginekoloģe, I. Circene atbild: «Gribot negribot nav iespējams nokārtot resertifikāciju ik pēc pieciem gadiem, ja es kā ārste neesmu strādājusi.» Ministri ar Kurzemes EGV nesaista īpašumattiecības. Turklāt kā ministrei šāda amatu savienošana ir atbilstoša likumā paredzētajam, viņa saka. Nacionālais veselības dienests (NVD), kurš slēdzis līgumus ar klīnikām, apliecina - valsts apmaksātā medicīniskās apaugļošanas pakalpojuma sniedzēji ir lokalizēti tikai Rīgā. Klīnikas EGV ginekologs Māris Arājs teic - Aizputē Kurzemes EGV notiek tikai konsultācijas, šī klīnika nenodarbojas ar medicīnisko apaugļošanu.

Valsts apmaksāto medicīnisko apaugļošanu veic klīnikas Embrions, Klīnika EGV, AVA Clinic, VASU. «Tās ir klīnikas, kuras izrādīja interesi slēgt līgumu un kurām bija atbilstošs tehniskais nodrošinājums un personāls pakalpojuma sniegšanai,» to, kā tika izvēlēti pakalpojuma sniedzēji, paskaidro NVD sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Lapiņa. Visām šīm ārstniecības iestādēm valsts apmaksāto procedūru skaits tiek dalīts vienādās daļās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas