Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Circene piesardzīgi vērtē "tauku nodokļa" ieviešanu Latvijā

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) pašreizējā ekonomiskajā situācijā piesardzīgi vērtē iespēju arī Latvijā ieviest "tauku nodokli". 

"Es būtu piesardzīga. Šajā Latvijas ekonomiskajā situācijā. Varbūt mēs apdalām drusku ģimenes, kuras būtu spiestas krasi mainīt paradumus. Lai arī es esmu absolūts aizstāvis dārzeņiem, zivīm un piena produktiem, es domāju, ka ir diezgan riskanti pēkšņi uzreiz pateikt. Kaut arī es piekrītu - visiem produktiem, kas ir neveselīgi, [vajadzētu] mazināt pieejamību kaut vai ar cenas mehānismu. Bet varbūt to nedarīt šodien, bet paanalizēt situāciju, paskatīties piesardzīgāk," intervijā Dienā sacīja I.Circene.

Vērtējot Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokli, I.Circene norādīja, ka nav noslēpums - "tā kā tehnoloģijas ir ļoti, ļoti ienākušas mūsu dzīvē, diemžēl ļoti liela iedzīvotāju daļa pēc darbadienas beigām piesēžas pie televizora vai datora un tur arī pavada visu brīvo laiku". "Protams, no svara ir kampaņas, kaut vai tas pats aicinājums - ej un nūjo vai skrien. Tas neprasa ne sevišķus līdzekļus, ne naudu, tā ir dzīvesveida maiņa. Otrkārt, protams, neapšaubāmi - veselības mācība skolās," sacīja ministre.

"Mums ir slimi bērni! Tad kas mums ir galvenais?! Varbūt mums vajag no kaut kā atteikties - no kāda priekšmeta stundām. Vai mēs gribam veselu nāciju, vai mums ir svarīgāk, ka mēs vēl iemācīsimies kādu priekšmetu par kādu stundu vairāk. Pēc tam mums vajag miljonus, lai neauglīgās ģimenes mēģinātu ārstēt, un ne vienmēr mēs rezultātu dabūsim. (..) Tad mans politiskais uzstādījums - es gribu veselu Latvijas tautu!"

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas