Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Covid-19 izplatībai patlaban zems riska līmenis

Jauni Covid-19 vīrusa paveidi veidojas, bet riska līmenis infekcijas izplatībai vērtējams kā zems, informēja Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja, norādot, ka SPKC regulāri seko līdzi situācijai.

SPKC dati liecina, ka laikā no 29.maija līdz 11.jūnijam kopumā reģistrēti 118 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi jeb 59 gadījumi nedēļā.

No 15.maija līdz 11.jūnijam tika veikti 1715 Covid-19 testi, no kuriem 247 bija pozitīvi. Visvairāk jaunu Covid-19 gadījumu nedēļā atklāts laikā no 15.maija līdz 21.maijam, kad fiksēts 71 saslimšanas gadījums.

Lai arī tas ir par 5,9% vairāk nekā laika posmā no 8.maija līdz 14.maijam, kopumā vērojama tendence samazināties jaunu Covid-19 gadījumu skaitam, tam nepārsniedzot 60 jaunu saslimšanu slieksni.

Samazinās arī nāves gadījumu skaits starp Covid-19 pacientiem. No 15.maija līdz 21.maijam reģistrēti astoņi mirušie, no 22.maija līdz 28.maijam - seši, bet jūnija pirmajā pusē - trīs mirušie.

Jūnija pirmajās trīs nedēļās, no 29.maija līdz 15.jūnijam, no monitoringā iesaistītajām slimnīcām kopumā saņemta informācija par 167 stacionētiem pacientiem ar Covid-19 infekciju. Visvairāk stacionēti pacienti laika posmā no 12.jūnija līdz 15.jūnijam - 73 pacienti.

Lai arī Covid-19 slimību izraisošā vīrusa izplatība turpina samazināties, SPKC aicina joprojām bieži mazgāt rokas, regulāri vēdināt telpas un veicināt telpu mitro uzkopšanu. Tāpat SPKC iesaka lietot veselīgu pārtiku, kas palīdzēs stiprināt imunitāti, kā arī pagarināt uzturēšanās laiku svaigā gaisā - iet pastaigās un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm ārpus telpām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas