Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesīs ierobežojumus

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un Kuldīgā no 1. līdz 14.oktobrim ieviesīs ierobežojumus, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nevarēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) skaidroja, ka jautājums par Kuldīgu un Daugavpili ticis risināts steidzamības kārtā, lai minētās pašvaldības no rītdienas varētu "pārkārtot dzīvi".

Ņemot vērā, ka trešdien Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir reģistrējis ļoti augstu jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu - 95 -, kas parāda ļoti strauju saslimšanas gadījumu pieaugumu tieši Daugavpilī un Kuldīgā, kur jau iepriekš tika reģistrēti lieli Covid-19 saslimšanas perēkļi, Veselības ministrija pauž nepieciešamību ieviest papildu piesardzības pasākumus šajās pašvaldībās, lai ierobežotu straujo Covid-19 izplatību šajās teritorijās.

Pēc SPKC datiem, Kuldīgā Covid-19 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ir 155 uz 100 000, bet Daugavpilī tas ir 72,6. Valstī vidējais saslimstības rādītājs ir 17,6. "Tādējādi pēdējo dienu laikā gan Kuldīgā, gan Daugavpilī Covid-19 izplatība ir sasniegusi augstu riska līmeni un ir jāievieš gan cilvēku pulcēšanās ierobežojumi, gan jānosaka mutes un deguna aizsegu lietošanas prasības," pauda Veselības ministrijā.

Ministri šodien atbalstīja grozījumus noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Ar grozījumiem noteikts, ka Daugavpils pilsētā un Kuldīgas pilsētā līdz 14.oktobrim ir jānodrošina virkne drošības pasākumu. 

Tostarp klātienē nenotiks amatiermākslas un interešu un profesionālās ievirzes izglītības apguve (tai skaitā treniņu, sacensību un mēģinājumu norise). Personām būs jālieto mutes un deguna aizsegi, izmantojot pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī publiskās telpās, kur nav iespējams nodrošināt divu metru distancēšanos.

Tāpat Kuldīgā un Daugavpilī līdz 14.oktobrim pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietā iekštelpās vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku. Savukārt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā būs jānodrošina, ka pie viena galdiņa nevarēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem. 

Ņemot vērā to, ka organizēti pasākumi, kuros cilvēki aktīvi pārvietojas, piemēram dejas, rokkoncerti un citi pasākumi, kuru laikā cilvēki neatrodas fiksētās sēdvietās, veicina Covid-19 izplatību,  noteikts, ka organizēti pasākumi šajās pašvaldībās tiek aizliegti. Vienlaikus tā kā cilvēkiem atrodoties fiksētās sēdvietās ir iespējas nodrošināt maksimālu distancēšanos un nodrošināt cilvēku plūsmu kontroli, šādi pasākumi netiek aizliegti. Šādi pasākumi ir teātra izrādes, koncerti, kino seansi, konferfences utml.

Abās pilsētās arī iekštelpās nedrīkstēs organizēti publiskus pasākumus.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 63 saslimušie inficējušies no iepriekš zināmiem infekcijas avotiem, četri inficējušies ārzemēs - Ukrainā, Krievijā un Austrijā, bet par 28 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas