Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai nedēļas nogalēs slēgs tirdzniecības centrus

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai Latvijā slēgs sporta zāles un nedēļas nogalēs arī tirdzniecības centrus, par otrdien Ministru kabinetā lemto žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šī prasība neattieksies uz aptiekām un pārtikas veikaliem, veterinārajiem veikaliem, dārzkopības un būvniecības veikaliem, optikas veikaliem.

Kā skaidroja Kariņš, lēmums slēgt sporta zāles un sestdienās un svētdienās slēgt tirdzniecības centrus pieņemts, lai samazinātu cilvēku pulcēšanos slimības izplatības ierobežošanai.

Tirdzniecības centri atbalsta valdības otrdien pieņemto lēmumu, noskaidroja LETA.

Tirdzniecības centra Domina Shopping vadītāja Dina Bunce norādīja, ka valdības lēmumu vērtē pozitīvi. Pēc viņas teiktā, līdz ar šo lēmumu tirdzniecības centru nomnieki varēs samazināt savas izmaksas saistībā ar darbiniekiem, kā arī saviem tiešajiem komunālajiem pakalpojumiem. Arī Domina Shopping varēs samazināt izdevumus, piebilda Bunce. 

Savukārt par valdības lēmuma ieviešanas procesu ir vēl grūti spriest, jo par to ir tikko paziņots. "Teorētiski tas ir īstenojams, pārkārtojot klientu plūsmas virzību maksimāli ērtā veidā. Kā jau sākoties pandēmijai teicām, papildu mūsu pašu ieviestajām profilaktiskajām aktivitātēm, mēs pildīsim visus valdības lēmumus, lai samazinātu slimības izplatīšanas riskus, jo cilvēku veselība un drošība vienmēr bija, ir un būs mūsu prioritāte," sacīja Bunce. 

Norvēģijas uzņēmuma Linstow, kura meitaskompānija SIA Linstow Center Management Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus Alfa, Mols un Origo, pārstāve Ilze Aizsila aģentūrai LETA norādīja, ka šajā ārkārtējā situācijā tirdzniecības centra pārvaldnieks uzticas valdības lēmumiem un tos ievēro, ieviešot arī papildu drošības un higiēnas pasākumus tirdzniecības centros. "Mēs visi esam ieinteresēti iespējami ātrā visas sabiedrības un arī biznesa vides veselības atjaunošanā," viņa norādīja.

pievienota 4.-7. rindkopa

Top komentāri

jānis
j
Pareizi, to jau sen vajadzēja. Latvijā ir daudz cilvēku, kas uzvedas kā tāds lopu bars, skrien visur vajag vai nevajag. Ja pasaka ar vārdiem, nesaprot.
Mega
M
Pareizi dara!
?
?
Kāpēc neslēdz no rītdienas tos tirdzniecības centrus? Šobrīd liela daļa strādā attālināti, kas traucē rīt doties lielajā šopingā?:) Optika vaļā:) Nē, ko vajag, to vajag! Un alko veikali, pieskaitāmi pie pārtikas grupas?:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas