Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

CVK ļauj uzsākt parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanas rosināšanai

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma reģistrēt divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai par 13.Saeimas atsaukšanas referenduma rosināšanu, aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Laura Zaharova.

CVK parakstu vākšanai reģistrējusi gan biedrības Varu Latvijas tautai, gan Centra partijas iniciatīvu.

Parakstīties par šo iniciatīvu vēlētāji varēs 12 mēnešus dažādos veidos - elektroniski portālā www.latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja. 

Parakstu vākšanas termiņš sāksies rīt, 15. novembrī un ilgs līdz 2020.gada 14.novembrim. Lai izmantotu tiesības rosināt Saeimas atsaukšanu, ierosinājuma autoriem 12 mēnešu laikā jāsavāc un jāiesniedz CVK ne mazāk kā vienas desmitās daļas jeb 154 865 vēlētāju paraksti.

Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits tiks savākts, būs jānotiek tautas nobalsošanai par šo jautājumu.  

Šodien lemjot par iniciatīvas grupas reģistrēšanu, CVK secināja, ka iesnieguma iesniegšanas dienā nav stājies spēkā Satversmē noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu - gadu pēc Saeimas sanākšanas vai gadu pirms parlamenta termiņa beigām.

 

Top komentāri

Margarēta
M
Paskatījos mazliet Saeimā notiekošo vakar un šodien. Kārdinājums izmēst no turienes Gobzemu, Stepaņenko, Reiznieci-Ozolu ir liels. Diemžēl nav garantijas, ka viņi paliks aiz svītras vai viņu vietā nenāks vēl slimāki.
Neslāvs
N
kremļa vergiem nav miera !
VVZ
V
Pirmkārt- Ja no vēlēšanām būtu kāda jēga,mums tajās neļautu piedalīties- tā teicis gudrs vīrs. Otrkārt- jēga būtu nevis jaunas vēlēšanas, bet sistēmas maiņa, balsojot nevis par bandām (partijām), bet personālijām- Jāni, Ivanu vai Haimu, darbību partijās kriminalizējot. Treškārt- vēlētāji (rupji runājot "elektorāts") ir degradējušies, un viņi balso par smuku frizūru, neskatoties, ka zem šīs frizūras slēpjas krāpjbankas blēdis, balso pa ministri ar mūžam nemazgātiem un saķepušiem matiem ar govs zvaniņu kaklā, balso ar alkohola nomocītu bijušo aktieri un daudziem, daudziem citiem. Pamatojoties uz iepriekšminēto, Saeimas atlaišana ir bezjēdzīga bez sistēmas maiņas. Tie paši mūdži ir un būs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas