Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Dagdas domes priekšsēdētājs vēl cer atgūt Krājbankā glabāto pašvaldības naudu

Dagdas novada pašvaldības priekšsēdētājs Viktors Stikuts vēl cer atgūt Latvijas Krājbankā  glabāto pašvaldības naudu.

Stikuts ceturtdien intervijā LTV raidījumā Labrīt, Latvija!  teica, ka  Latvijas Krājbankā  pašvaldība glabāja 562 tūkstošus latu un  28 tūkstošus Ceļu fonda naudas.

Pēc viņa teiktā, pašlaik pašvaldības problēmas saistībā ar iesaldēto naudu ir atrisinātas - ir operatīvi saņemts Valsts kases aizdevums 300 tūkstošu latu apjomā ar procentu likmi 1,54%. "Viss kartībā!"  teica Stikuts.

"Mēs nevaram atļauties norakstīt [Latvijas Krājbankā  iesaldēto naudu]. Tā tomēr ir ievērojama summa, kas novadam ir aktuāla. Es domāju, ka mums vēl būs sarunas ar valdību. Ja Lietuvas valdība neiet pretī savai bankai un neglābj to, tad sanāk, ka Lietuvas valdība ir sekmējusi Dagdas novada zaudējumus. Es domāju, ka  gan jau ar laiku mēģināsim piedzīt no  Latvijas Krājbankas zaudējumus un vismaz kaut kāda daļa tiks atmaksāta,"  teica Dagdas novada pašvaldības priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt  Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. Bankas problēmu dēļ vairākas Latvijas pašvaldības palikušas bez brīvajiem līdzekļiem.

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar  Latvijas Krājbanku.

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100%  Latvijas Krājbankas lielākās īpašnieces – bankas Snoras – akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka Snoras aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

Snoras pieder nedaudz vairāk kā 60% Latvijas Krājbankas akciju. Pēc aktīvu apmēra Latvijas Krājbanka septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas