Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Daugavas stadiona pielabošana pirms skolēnu dziesmu un deju svētkiem

Strauji tuvojoties Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tiek veikti pēdējie pielabošanas darbi Daugavas stadionā, kurš ir nopietnu pārmaiņu priekšā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pielabots apmetums, salabotas kāpnes, pārkrāsoti ieejas vārti, nobruģētas uzejas uz stadiona, remontēts asfaltbetona segums – dažādi kosmētiski un samērā nelieli, bet būtiski darbi stadionā jau notikuši un vēl turpinās, gatavojoties Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, kas notiek no 6. līdz 12. jūlijam.

Nopietnākos uzlabojumus izbaudīs dejotāji – iegādāts jauns speciāls aizsargsegums centrālā laukuma zālāja pārsegšanai, Dienas Biznesam pastāstījis valsts SIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions valdes loceklis Elmārs Martinsons. Tiks izmantots arī iepriekšējais segums, kas bija daudz sarežģītāk uzklājams, vairāk bojāja zālāju, lietojot juka ārā, – tas atradīsies uz treniņu laukuma.

Gatavojoties svētkiem, valsts stadionam pērnruden piešķīra ap 670 tūkstošiem eiro, pārdalot neīstenotajai Murjāņu sporta ģimnāzijas rekonstrukcijai paredzēto finansējumu, iepriekš informēja Izglītības un zinātnes ministrija. Martinsons piebilst – ap 70 līdz 80 tūkstošiem eiro stadionam atlicināti arī no svētku organizēšanas izdevumiem.

Lai gan svētku pasākumi notiks gan uz dažādām Rīgas skatuvēm, gan brīvdabā, Daugavas stadions ir vienīgais, kur notiek nopietni sagatavošanās darbi, laikrakstam Dienas Bizness apliecinājuši svētku organizatori. Kopējais svētku budžets ir 5,4 miljoni eiro, no tiem 4,2 miljonus piešķīrusi valsts, vairāk nekā 800 000 eiro – atbalstītāji (ieskaitot preces un pakalpojumus), bet 374 000 eiro ir plānotie ieņēmumi no biļešu tirdzniecības. Atbalstītāju finansiālais atbalsts ir lielāks, nekā sākotnēji tika plānots, turklāt, kā atzinusi svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, "viņi aktīvi iesaistās arī svētku procesā, akcentējot nozīmīgas vērtībās". Lielākos izdevumus prasa dalībnieku ēdināšana un izmitināšana svētku laikā – attiecīgi 1,35 miljonus eiro un 680 000 eiro. Savukārt 145 000 eiro atvēlēti dalībnieku un norišu vietu drošības un kārtības nodrošināšanai, satiksmes plūsmas regulēšanai, pārvietojamo sanitāro mezglu īrei, teritoriju uzkopšanai, bet 40 tūkst. eiro izmaksā dalībnieku atribūtika.

Visu rakstu Pielabo un cer uz rekonstrukciju lasiet 29. jūnija laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas