Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Daugavpils reģionālajā slimnīcā izsludināta gripas karantīna

Saistībā ar saslimstības ar gripu palielināšanos profilakses nolūkos no pirmdienas Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir ieviesta gripas karantīna, informē Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Apmeklējumi ārstniecības iestādē ir atļauti tikai ārkārtas gadījumos, maskās un tikai pie smagi slimiem pacientiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Infektoloģijas centra Latgales reģiona nodaļas epidemioloģe Nonna Vološčuka, saslimstība ar gripu aizvadītajā nedēļā Daugavpilī vairāk nekā pusotru reizi pārsniegusi epidemioloģisko līmeni - uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 174 saslimušie.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils reģionālajā slimnīcā hospitalizēti 37, bet pēdējās trijās nedēļās kopumā - 79 gripas slimnieki. Lielākā saslimstība ar gripu reģistrēta bērniem vecumā līdz 14 gadiem.

Mediķi aicina būt modriem, sekot darbinieku un bērnu veselības stāvoklim un, ja ir gripas pazīmes, saslimušos sūtīt mājās, lai mazinātu gripas izplatību. Saslimšana ar gripu īpaši bīstama ir maziem bērniem, grūtniecēm, gados vecākiem cilvēkiem un iedzīvotājiem ar dažādām hroniskām kaitām, jo var radīt dažādas komplikācijas.

Lai nesaslimtu ar gripu, svarīgi ir dzīvot veselīgi, ievērot personīgo higiēnu, regulāri vēdināt telpas, samazināt uzturēšanos liela cilvēku skaita pulcēšanās vietās, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, lietot imunitāti spēcinošus produktus un preparātus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas